ELive Jazz Club konsertteja lisätään keikat välilehdelle sitä mukaa kun ne varmistuvat!

Kiitos menneiden ”ELive Jazz Club” iltojen esiintyjille, kuuntelijoille ja yhteistyötahoille!

Jazzklubi Kokkolassa aloitti toimintansa syyskuussa 2020.

2022

Susanna Aleksandra Quartet Jazzliitonkiertueella konsertoimassa ELive Jazz Loungessa
Laulaja Bianca Morales, kitaristi Martin Söderbacka ja basisti Eevalotta Matikainen musisoivat Kauppakeskus Chydeniaan perustetussa jazzklubissa
Sid Hille soittaa flyygeliä ja melodicaa konsertissa ELive Jazz Loungessa
ELive Jazz Loungessa vihtyisyyttä luodaan kukilla ja kynttilöillä
ELive Jazz Loungessa soi jazzmusiikkia

Vuoden 2022 tukijat:

2021

11.06.2021 klo 20 | www.elivestream.fi | verkkotapahtuma

11.06.2021 klo 20 | www.elivestream.fi | verkkotapahtuma

Teemu Viinikainen Solo

 

HUOM! Live stream konsertti

Teemu Viinikainen – jazzkitara

Peruslippu: 9,90€
Supertukijalippu: 20€

Osta liput tästä: https://www.elivestream.fi/tuote/teemu-viinikainen-solo

Lue lisää

Viinikainen on kitaristina sielukas ja kekseliäs virtuoosi, joka löytää kitarasta yhä uusia, kiinnostavia ilmaisutapoja. Hänen kitaroinnissaan hehkuu mielikuvituksellisuus, ilmaisuvoima, svengi ja vahva läsnäolo. Laajaa arvostusta nauttiva Viinikainen on huomioitu mm. Suomen jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Sony jazzpalkinnolla. Kansainvälisestikin huomiota herättänyt Viinikainen on luokiteltu maailman 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon kriitikko Stuart Nicholsonin johdosta. Viinikainen on esiintynyt menestyksekkäästi myös kansainvälisten huippunimien kuten Joe Lovanon, Vince Mendozan, Randy Breckerin, Dave Liebmanin, Tim Hagansin ja Jeff Tain Watts kanssa. Viinikainen kuuluu Suomi jazzin kärkinimiin ja on mukana lukuisissa kotimaissa huippuyhtyeissä. Tämän lisäksi hän on myös esiintynyt useimpien kotimaisten sinfoniaorkestereiden solistina ja tehnyt yhteistyötä klassisten muusikoiden kanssa myös pienemmissä kokoonpanoissa.

Konsertissa kuullaan Teemun suosikkikappaleita, jotka ovat kulkeneet hänen mukanaan jo vuosien ajan. Versiot ovat joka kerta uusia ja erilaisia ja ilmentävät kulloistakin konserttihetkeä.

Teemu Viinikainen – jazzkitara

Konserttia tukevat Konstsamfundet ja MES.

29.04.2021 klo 19 | Jungsborg, Poikkikatu 8 / Kokkola

29.04.2021 klo 19 | Jungsborg, Poikkikatu 8 / Kokkola

Mika Mylläri & Söderbacka-Matikainen Duo

 

Mika Mylläri – trumpet
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – kontrabasso

Peruslippu: 10€
Supertukijalippu: 20€

Varaa paikka konserttiin tästä

Ovet avataan klo. 18:30 ja konsertti alkaa klo. 19. Ei väliaikaa.

Lue lisää

Konsertissa kuullaan uusina trio-sovituksina useita kappaleita MMQ yhtyeen viime vuonna julkaistulta, arvostusta runsaasti niittäneeltä albumilta sekä mukana myös aivan uutta ennen julkaisematonta musiikkia.

Mika Mylläri (s. 17. kesäkuuta 1966 Kokkola) on suomalainen jazztrumpetisti ja säveltäjä. Hänen ensimmäisiä opettajiaan olivat hänen isänsä muusikko Alf Mylläri ja pianon soitossa muun muassa säveltäjä Erik Fordell. Mylläri aloitti trumpetin soiton opiskelun Kokkolan musiikkiopistossa yhdeksän vuoden ikäisenä.

Mylläri aloitti esiintymisen 11-vuotiaana, ensin isänsä orkestereissa ja teatteri-orkestereissa. Vuonna 1982 hän alkoi opiskella musiikkia päätoimisesti Lapfjärd folkhögskolanin pop- ja jazzlinjalla. Hän aloitti korkeakouluopinnot Sibelius-Akatemian jazzmusiikin linjalla vuonna 1986 ja valmistui 1996. Mylläri perusti oman jazzkvintetin nimeltä MMQ vuonna 1990. MMQ oli yksi 90-luvun suosituimpia jazzbändejä Suomessa, ja yhtyeen kansainvälisestikin menestyneet levyt Heritages (1992) ja Les Ponts (1997) valittiin aikanaan vuoden jazzlevyiksi. Vuonna 2020 musiikillisesti ja kokoonpanoltaankin uudistunut MMQ julkaisi uuden albumin, trilogian kolmannen osan, joka sisältää modernia amerikkalaishenkistä fuusio-jazzia. ELive Stream konsertissa Mylläri esittää yhdessä Söderbacka-Matikainen Duon kanssa tuoreita näkemyksiä omista kappaleistaan sekä lainakappaleista trumpetin, efektien, soundimaisemien, jazzkitaran ja kontrabasson laajoilla sävyillä.

Mylläri on asunut muun muassa Pariisissa ja Lontoossa. Hän on esiintynyt Ed Jones quintetin, US3:n ja Jonathan Geen riveissä.
Mylläri on tehnyt neljä levyä Piirpauke-yhtyeen kanssa. Hän on tuottanut näistä Koli (2010), Juju (2017) ja Hali (2019) -albumit.

KORONA-INFO

Tule konserttiin vain terveenä ja huolehdi käsihygieniasta. Tapahtumatilassa ja sisäänkäynnissä on useita käsidesi-pisteitä. Istumapaikat on järjestetty turvavälein. Pidäthän huolta turvaväleistä koko ajan, myös saniteettitiloissa.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

2020

27.11.2020 klo 19 | Kaarlelan Seurakuntakoti, Anders-sali / Kokkola

27.11.2020 klo 19 | Kaarlelan Seurakuntakoti, Anders-sali / Kokkola

Mikael Svarvar & Söderbacka-Matikainen Duo

 

Mikael Svarvar – flyygeli, laulu
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – kontrabasso

Lue lisää

Mikael Svarvar pysäyttää kuuntelijoitaan sielukkaalla ja voimakkaalla lauluäänellään. Mikael on myös taitava pianisti ja hänet nähdäänkin usein kapellimestarin roolissa eri produktiossa.  Mikael on elementissään päästessään improvisoimaan ja leikittelemään rytmeillä yhdessä soittajakavereittensa kanssa. Larsmosta kotoisin oleva suomenruotsalainen muusikko on esiintynyt paljon Ylen FST 5 kanavalla ja monelle kuorolaulajalle hän on tuttu energisenä gospelkuorojen johtajana. Mikael  on ehtinyt toimia laajasti musiikkikentällä tehden kaikkea Aki Sirkesalon komppibändistä UMO:n Stevie Wonder konserttien solistin rooliin.

Laulaja/Pianisti Mikael Svarvar, basisti Eevalotta Matikainen ja kitaristi Martin Söderbacka ovat soittaneet useita vuosia yhdessä erilaisissa kokoonpanoissa, joista mainittakoon mm. “Soul What? feat. Joonatan Rautio” –soul/jazzyhtye sekä “Jazzvirsiä suomeksi ja ruotsiksi” projekti.

KORONA-INFO

Tule konserttiin vain terveenä ja huolehdi käsihygieniasta. Tapahtumatilassa ja sisäänkäynnissä on useita käsidesi-pisteitä. Istumapaikat on järjestetty turvavälein. Pidäthän huolta turvaväleistä koko ajan, myös saniteettitiloissa.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

06.11.2020  klo 19 | Kalahalli, Kokkola / Karleby

06.11.2020 klo 19 | Kalahalli, Kokkola / Karleby

Mikko Pettinen Why Not

 

Mikko Pettinen – trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet
Joakim Berghäll – baritonisaksofoni, bassoklarinetti – sello
Vesa Ojaniemi – basso, elektroniikka
Tuomas Timonen – rummut, sensory percussion

Lue lisää
Mikko Pettinen Why Not -ensemblen jäsenissä on monta multi-instrumentalistia: Trumpetin lisäksi Pettinen (Umo, Hki -Cotonou Ensemble, Mikko Pettinen & Happy People) myös laulaa ja soittaa koskettimia sekä värittää sointiaan erilaisin efektein. Berghällin (Ismo Alanko, Berghäll Triality, Helsinki – Cotonou Ensemble) soitinarsenaaliin kuuluu baritonisaksofonin lisäksi bassoklarinetti ja sello. Vesa Ojaniemi (Aapo Heinonen Quintet, Umo, Nuance) soittaa basson lisäksi Octatrack -sampleria ja saa sen kuulostamaan täysin ainutlaatuiselta orgaaniselta instrumentilta. Rumpali Tuomas Timonen (Yona, Herd, Aleksi Tuomarila, Tumas J. Trio) saa rumpusetistään hyvin omaperäisiä sointimaailmoja Sensory Percussion- ohjelmalla.

Yhtye perustettiin ja ohjelmisto sävellettiin kun Pettinen sain ensimmäisen taitelija-apurahansa. Pettinen on soittanut Helsinki – Cotonou Ensemblessä vuodesta 2013 Joakim Berghällin kanssa ja siitä asti haaveillut jazzyhtyeestä, jossa he soittaisivat yhdessä. Sävellysten aiheet liittyvät ilmaston muutokseen, maailman tämänhetkiseen tilaan, tulevaisuuden uhkakuviin ja luonnon monimuotoisuuteen. Yksi kappaleista on omistettu vapaaehtoisille, jotka joka talvi kolaavat lumikasoja norppien pesiä varten ja näin ovat saaneet norppakannan nousuun ja pelastaneet kymmeniä kuutteja. Yhtyeen jäsenten välinen musiikillinen kemia on hyvin poikkeuksellista. Vaikka yhtye on vielä hyvin nuori, siitä on tulossa jotain unohtumatonta ja suurta.

Mikko Pettinen: trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet
Joakim Berghäll: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello
Vesa Ojaniemi: basso, elektroniikka
Tuomas Timonen: rummut, sensory percussion

08.09.2020 klo. 20:00 | Kahvila Saha

08.09.2020 klo. 20:00 | Kahvila Saha

Mathias Sandberg Trio (levynjulkaisukonsertti)

 

Mathias Sandberg – kitara
Zacharias Holmqvist – kontrabasso
Stefan Brokvist – rummut

 

Lue lisää

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg kuuluu maamme aktiivisimpiin freelance- muusikoihin. Hän on opiskellut Manhattan School of Musicissa New Yorkissa ja Berklee College of Musicissa Bostonissa, kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa ja on viimeiset kymmenen vuotta työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa.
The Doctor
Sandbergin pitkään odotetulla levyllä The Doctor kuullaan hänen omalaatuista ”hard swingin’, groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa.

Mathias Sandberg Trio
Mathias Sandberg, kitara
Zacharias Holmkvist, basso
Stefan Brokvist, rummut

www.sandbergmusic.com

ELive Jazz Club toimintaa tukevat:

ELive Jazz Club

Jaa