29.10. | ELive Jazz Lounge: Mika Mylläri

Paikka: Pop-Up Jazzklubi ELive Jazz Lounge / Isokatu 12, Kokkola (entinen Mom’s Gardenin tila)
Aika: su.29.10. klo 18, ei väliaikaa
Liput: 20€

Mika Mylläri – trumpetti

Eevalotta Matikainen – kontrabasso

Martin Söderbacka – kitara

Loka-marraskuussa nautitaan yhteensä kymmenestä mielenkiintoisesta konsertista aivan Kokkolan keskustaan, Isokatu 12:sta, avattavassa ELive Jazz Lounge Pop Up Jazzklubissa! Tila avataan ELive Jazz Happening -tapahtuman konserteilla viikolla 42 ja siitä eteenpäin ELive Jazz Lounge on auki kuukauden ajan tarjoten kaksi konserttia viikossa. Kutsumme kaikkia mukaan nauttimaan ainutlaatuisista konserteista ja yhdessäolosta!

Trumpetisti-säveltäjä Mika Mylläri esittää yhdessä Söderbacka-Matikainen Duon kanssa tuoreita näkemyksiä omista kappaleistaan sekä lainakappaleista trumpetin, efektien, soundimaisemien, jazzkitaran ja kontrabasson laajoilla sävyillä.

Mika Mylläri (s. 17. kesäkuuta 1966 Kokkola) on suomalainen jazztrumpetisti ja säveltäjä. Hänen ensimmäisiä opettajiaan olivat hänen isänsä muusikko Alf Mylläri ja pianon soitossa muun muassa säveltäjä Erik Fordell. Mylläri aloitti trumpetin soiton opiskelun Kokkolan musiikkiopistossa yhdeksän vuoden ikäisenä. Mylläri aloitti esiintymisen 11-vuotiaana, ensin isänsä orkestereissa ja teatteri-orkestereissa. Vuonna 1982 hän alkoi opiskella musiikkia päätoimisesti Lappfjärd folkhögskolanin pop- ja jazzlinjalla. Hän aloitti korkeakouluopinnot Sibelius-Akatemian jazzmusiikin linjalla vuonna 1986 ja valmistui 1996. Mylläri perusti oman jazzkvintetin nimeltä MMQ vuonna 1990. MMQ oli yksi 90-luvun suosituimpia jazzbändejä Suomessa, ja yhtyeen kansainvälisestikin menestyneet levyt Heritages (1992) ja Les Ponts (1997) valittiin aikanaan vuoden jazzlevyiksi. Vuonna 2020 musiikillisesti ja kokoonpanoltaankin uudistunut MMQ julkaisi uuden albumin, trilogian kolmannen osan, joka sisältää modernia amerikkalaishenkistä fuusio-jazzia. Mylläri on asunut muun muassa Pariisissa ja Lontoossa. Hän on esiintynyt Ed Jones quintetin, US3:n ja Jonathan Geen riveissä. Mylläri on tehnyt neljä levyä Piirpauke-yhtyeen kanssa. Hän on tuottanut näistä Koli (2010), Juju (2017) ja Hali (2019) -albumit.

ELive Jazz Loungea ja ELive Jazz Happening tapahtumaa tukevat: Svenska Kulturfonden, Gesellius stiftelse, William Thurings Stiftelse, Kokkolan Kaupunki, Mes. KIITOS MAHDOLLISTAMISESTA!

Date

29 loka 2023
Expired!

Time

6:00 pm - 7:15 pm

Cost

20.00€

More Info

Tickets

Location

ELive Jazz Lounge 2023
Isokatu 12 67100 Kokkola

Organizer

ELive Jazz

Other Organizers

Tickets
QR Code
Jaa