21.10. | ELive Jazz Happening: Elena Mindru

Jazzlaulaja Elena Mindrun karismaattisesta esiintymisestä nautitaan ELive Jazz Happening tapahtuman lauantaissa

Jazzlaulaja Elena Mindru tarjoaa yhdessä Kokkolalaisten muusikoiden, kitaristi Martin Söderbackan ja kontrabasisti Eevalotta Matikaisen, kanssa ainutlaatuisen illan Kokkolan keskustaan perustettavassa Pop Up Jazzklubissa!

Loka-marraskuussa nautitaan yhteensä yhdeksästä mielenkiintoisesta konsertista aivan Kokkolan keskustaan, Isokatu 12:sta, avattavassa ELive Jazz Lounge Pop Up Jazzklubissa! Tila avataan ELive Jazz Happening -tapahtuman konserteilla viikolla 42 ja siitä eteenpäin ELive Jazz Lounge on auki kuukauden ajan tarjoten kaksi konserttia viikossa. Kutsumme kaikkia mukaan nauttimaan ainutlaatuisista konserteista ja yhdessäolosta!

Lauantaina 21.10. klo 18 Elena Mindru & Söderbacka-Matikainen Duo

Kansainvälisen tason jazzlaulaja Elena Mindru on elävöittänyt suomalaista musiikkielämää jo vuosikymmenen ajan karismaattisella esiintymisellään. Hän saavutti toisen sijan ja yleisöpalkinnon Montreux Jazz Voice Competitionissa Sveitsissä vuonna 2012, jolloin tuomariston puheenjohtajana toimi itse legendaarinen musiikkituottaja Quincy Jones. Elena on luonut suomesta käsin kansainvälisen uran, joka on vienyt häntä esiintymään ympäri maailmaa muun muassa sinfoniaorkestereiden ja big bandien solistina. Elena on julkaissut omalla nimellään kuusi levyä ja on ollut laulusolistina 20 vuoden aikana mm. Yhdysvalloissa, Ranskassa, Hollannissa, Tanskassa, Ruotsissa, Virossa, Valko-Venäjällä, Unkarissa, Slovakiassa, Sveitsissä, Liettuassa, Moldovassa ja Romaniassa Suomen ohella.

Säveltäjänäkin kunnostautunut Mindru on kirjoittanut useita teoksia muun muassa big bandille, sinfoniaorkesterille ja pienyhtyeille. Elena Mindrun musiikilla on ajankohtainen teema, jossa käsitellään ihmiskunnan tulevaisuuden näkymiä muuttuvassa ekologisessa ympäristössä sekä globalisaation mukanaan tuomia haasteita. Kappaleiden tekstit maalaavat unenomaisia näkyjä tulevaisuudesta. Näköpiirissä on uhkia, mutta myös ihmiset yhdistävää elinympäristömme arvostusta ja vaalimista. Kokonaisuutta leimaa positiivinen lähestymistapa maailmaa ravistelevaan ekokriisiin: ongelmat ovat ratkaistavissa, jos toimiin ryhdytään heti riittävillä resursseilla. Lapset edustavat Elenan musiikissa parempaa tulevaisuutta sekä heitä, joita nykypolvien on ajateltava ratkaisuja tehdessään. Kokonaisuus vetoaa järjen lisäksi tunteisiin. Näissä sävelissä henkilökohtainen kokemus kohtaa globaalit haasteet. Musiikin sanoma korostaa toivon merkitystä kriisien ja erilaisten uhkakuvien aikakautena, ja valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen koko ihmiskunnalle.

”Elena Mîndru kirjoittaa mielikuvituksekkaita, omaperäisiä ja hienostuneita kappaleita, jotka sivuavat taiderockin, jazzin ja suomalaisen kansanmusiikin maailmoja. Hän laulaa soljuvalla, ilmaisuvoimaisella englannillaan hillityn voimakkaasti eläväistä rekisteriään käyttäen. Hänellä on sosiaalisesti avara maailmankuva ja inspiroitunut monipuolinen yhtye.”
– Lucid Culture, New York (US)

Elena Mindrun Youtube-kanava

Muusikot:
Elena Mindru – laulu
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – kontrabasso

Paikka: Pop-Up Jazzklubi ELive Jazz Lounge / Isokatu 12, Kokkola (entinen Mom’s Gardenin tila)
Aika: la.21.10. klo 18, ei väliaikaa
Liput: 20€

ELive Jazz Loungea ja ELive Jazz Happening tapahtumaa tukevat: Svenska Kulturfonden, Gesellius stiftelse, William Thurings Stiftelse, Kokkolan Kaupunki, Mes. KIITOS MAHDOLLISTAMISESTA!

 

Yleistä ELive Jazz Happening 2023 tapahtumaviikosta:

Kokkolassa järjestettävä matalankynnyksen jazztapahtuma kutsuu niin kokeneita kuin uusiakin jazzin kuuntelijoita ainutlaatuisiin konserttielämyksiin. ELive Jazz Happening järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2018 Kokkolan kesäviikkojen yhteydessä. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään useiden yhteistyökumppaneiden kanssa useampi päiväisenä festivaalina lokakuun lopulla alkaen keskiviikkona 18.10 ja päättyen sunnuntaina 22.10. Osaan konserteista on rajatusti paikkoja myynnissä ja niihin voi varata lipun etukäteen. Liput tulevat myyntiin syyskuussa. Suurin osa tapahtumaviikon konserteista järjestetään Kokkolan keskustaan avattavassa Pop-Up Jazzklubissa, ELive Jazz Loungessa, jonka sijainti julkaistaan pian.

Tulossa mm.
To. 19.10. | EJH: Jazzliiton kiertueella F# feat. Pepa Päivinen
Su. 22.10. | EJH: Kitaraduo Niklas Winter & John Stowell (USA)

 

Date

21 loka 2023
Expired!

Time

6:00 pm - 7:15 pm

Cost

20.00€

More Info

Tickets

Location

ELive Jazz Lounge 2023
Isokatu 12 67100 Kokkola

Organizer

ELive Jazz

Other Organizers

Tickets
QR Code
Jaa