Mika Mylläri trumpetti live stream konsertti

ELive Stream: Mika Mylläri | 23.01.

Konsertissa kuullaan Instrumentaalista jazzmusiikkia trumpetistin johdolla

Mika Mylläri – trumpetti
Eevalotta Matikainen – kontrabasso
Martin Söderbacka – kitara

”Pintaa Syvemmälle – Nära Inpå” sarjan konsertissa trumpetisti-säveltäjä Mika Mylläri johdattelee meidät musiikin ja tarinoiden mukana kauas kulissien taakse! Konsertissa kuullaan uusina trio-sovituksina useita kappaleita MMQ yhtyeen viime vuonna julkaistulta, arvostusta runsaasti niittäneeltä albumilta sekä mukana myös aivan uutta ennen julkaisematonta musiikkia. Konsertti sisältää kaksikielisen keskusteluosion, jossa Mika Mylläri vastaa kysymyksiin ja kertoo tarinoita. Yleisö voi osallistua lähettämällä kysymyksiään etukäteen sähköpostilla info@elivestream.fi ja suoran lähetyksen aikana numeroon 0445312152 (WhatsApp / SMS).

Mika Mylläri

Mika Mylläri (s. 17. kesäkuuta 1966 Kokkola) on suomalainen jazztrumpetisti ja säveltäjä. Hänen ensimmäisiä opettajiaan olivat hänen isänsä muusikko Alf Mylläri ja pianon soitossa muun muassa säveltäjä Erik Fordell. Mylläri aloitti trumpetin soiton opiskelun Kokkolan musiikkiopistossa yhdeksän vuoden ikäisenä.

Mylläri aloitti esiintymisen 11-vuotiaana, ensin isänsä orkestereissa ja teatteri-orkestereissa. Vuonna 1982 hän alkoi opiskella musiikkia päätoimisesti Lapfjärd folkhögskolanin pop- ja jazzlinjalla. Hän aloitti korkeakouluopinnot Sibelius-Akatemian jazzmusiikin linjalla vuonna 1986 ja valmistui 1996. Mylläri perusti oman jazzkvintetin nimeltä MMQ vuonna 1990. MMQ oli yksi 90-luvun suosituimpia jazzbändejä Suomessa, ja yhtyeen kansainvälisestikin menestyneet levyt Heritages (1992) ja Les Ponts (1997) valittiin aikanaan vuoden jazzlevyiksi. Vuonna 2020 musiikillisesti ja kokoonpanoltaankin uudistunut MMQ julkaisi uuden albumin, trilogian kolmannen osan, joka sisältää modernia amerikkalaishenkistä fuusio-jazzia. ELive Stream konsertissa Mylläri esittää yhdessä Söderbacka-Matikainen Duon kanssa tuoreita näkemyksiä omista kappaleistaan sekä lainakappaleista trumpetin, efektien, soundimaisemien, jazzkitaran ja kontrabasson laajoilla sävyillä.

Mylläri on asunut muun muassa Pariisissa ja Lontoossa. Hän on esiintynyt Ed Jones quintetin, US3:n ja Jonathan Geen riveissä.
Mylläri on tehnyt neljä levyä Piirpauke-yhtyeen kanssa. Hän on tuottanut näistä Koli (2010), Juju (2017) ja Hali (2019) -albumit.

Youtube-videoita:
MMQ (Mika Mylläri Quintet) – Chat Noir
Auringon Lapset’ by Sakari Kukko Afro Chamber Trio & Mika Mylläri and Issa Dembele

Date

23 tammi 2021
Expired!

Time

8:00 pm - 9:00 pm
Category

Organizer

ELive Jazz
Phone
0445312152
Email
info@elivejazz.fi
Website
https://www.elivejazz.fi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jaa