Söderbacka-Matikainen Quartet with David Lyttle (IRL) & Mika Mylläri

SM4 with David Lyttle & Mika Mylläri

SM4 with David Lyttle (IRL) & Mika Mylläri
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – kontrabasso
David Lyttle (IRL) – rummut
Mika Mylläri – trumpetti

SM4, toisin sanoen Söderbacka-Matikainen Quartet, on yhtye, joka tuo raikasta tuulahdusta kuuntelijoilleen! SM4 with David Lyttle & Mika Mylläri -kvartetin ohjelmisto koostuu yhtyeen jäsenten omista, eurooppalaiseen jazziin tukeutuvista ja monenlaisille elämyksille aisteja avaavista sävellyksistä. Kvartetin ytimenä toimivat kitaristi Martin Söderbacka ja kontrabasisti Eevalotta Matikainen. Heidän kanssaan lavalle nousevat Irlantilainen rumputaiteilija David Lyttle ja trumpetisti Mika Mylläri. Konsertissa vaihtelevat railakkaat improvisaatiot leikkisine rytmeineen sekä kauniit, viipyilevät melodiat äänimaisemoineen. Nämä taitavat muusikot käyttävät laajasti soittimiensa äänikirjoja luoden ainutlaatuisia, hetkessä eläviä mielikuvia, yhdessä toistensa kanssa. Kappaleiden väleissä kuullaan inspiroivia tarinoita, niin sävellysten synnyistä, kuin maailman matkaamisestakin. Luvassa hyväntuulinen ja viihdyttävä yhteinen hetki musiikin äärellä.

David Lyttle on yksi Irlannin saaren arvostetuimpia jazzmuusikkoja. Lyttle on esiintynyt lukuisissa eri maassa ja soittanut jazzin suuruuksien kanssa kuten  mm. Joe Lovano, Kurt Rosenwinkel, Dave Liebman, Jonathan Kreisberg, Jesse van Ruller, Terell Stafford, Seamus Blake, David Kikoski, Kenny Werner ja Liane Carroll. Lisäksi hän on myös tehnyt yhteistyötä mm. Hollywood-tähden Liam Neesonin ja rap-artisti Talib Kwelin kanssa. Lyttle on myös ollut MOBO Awards ja Urban Music Awards ehdokkaana.
Rolling Stone -lehdessä on kirjoitettu Lyttlen musiikista seuraavasti: ”one of the best, robust listening experiences you’re likely to have all year” ja The Independent kuvailee Lyttlen soittoa sanoilla ”the best in jazz coming out of Ireland today”.

Mika Mylläri (s. 17. kesäkuuta 1966 Kokkola) on suomalainen jazztrumpetisti ja säveltäjä. Hänen ensimmäisiä opettajiaan olivat hänen isänsä muusikko Alf Mylläri ja pianon soitossa muun muassa säveltäjä Erik Fordell. Mylläri aloitti trumpetin soiton opiskelun Kokkolan musiikkiopistossa yhdeksän vuoden ikäisenä. Mylläri aloitti esiintymisen 11-vuotiaana, ensin isänsä orkestereissa ja teatteri-orkestereissa. Vuonna 1982 hän alkoi opiskella musiikkia päätoimisesti Lappfjärd folkhögskolanin pop- ja jazzlinjalla. Hän aloitti korkeakouluopinnot Sibelius-Akatemian jazzmusiikin linjalla vuonna 1986 ja valmistui 1996. Mylläri perusti oman jazzkvintetin nimeltä MMQ vuonna 1990. MMQ oli yksi 90-luvun suosituimpia jazzbändejä Suomessa, ja yhtyeen kansainvälisestikin menestyneet levyt Heritages (1992) ja Les Ponts (1997) valittiin aikanaan vuoden jazzlevyiksi. Vuonna 2020 musiikillisesti ja kokoonpanoltaankin uudistunut MMQ julkaisi uuden albumin, trilogian kolmannen osan, joka sisältää modernia amerikkalaishenkistä fuusio-jazzia. Mylläri on asunut muun muassa Pariisissa ja Lontoossa. Hän on esiintynyt Ed Jones quintetin, US3:n ja Jonathan Geen riveissä. Mylläri on tehnyt neljä levyä Piirpauke-yhtyeen kanssa. Hän on tuottanut näistä Koli (2010), Juju (2017) ja Hali (2019) -albumit.

Muusikkopariskunta Eevalotta Matikainen ja Martin Söderbacka (Söderbacka-Matikainen Duo) ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 2011 lähtien. Vuonna 2022 Söderbacka-Matikainen Duo julkaisi ensimmäisen levynsä ”Christmas”. Monenlaiset tasokkaat vierailijat ovat tuttu näky yhtyeen esityksissä kuten mm.: Sami Saari, Joonatan Rautio, Jukka Perko, Teemu Viinikainen, Osmo Ikonen, Jesse Kaikuranta, Mikko Pettinen, Manuel Dunkel, Olli Soikkeli, Mika Mylläri, Charlotta Kerbs ja Mikael Svarvar.

Konserttia tukevat: TAIKE, Konstsamfundet ja MES.
Järj. Kokkolan kaupunginkirjasto yhteistyössä ELive Jazz ry:n kanssa.

Date

18 maalis 2023
Expired!

Time

1:00 pm - 2:00 pm

Location

Kokkolan Kaupunginkirjasto
Category

Organizer

ELive Jazz

Other Organizers

QR Code
Jaa