Ny jazzklubb i Karleby påbörjade verksamhet på hösten 2020. Höstens 2020 program består av 3 konserter.

06.11. | Wanha Kalahalli, Kokkola / Karleby

06.11. | Wanha Kalahalli, Kokkola / Karleby

Mikko Pettinen Why Not

Mikko Pettinen – trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet
Joakim Berghäll – baritonisaksofoni, bassoklarinetti – sello
Vesa Ojaniemi – basso, elektroniikka
Tuomas Timonen – rummut, sensory percussion

Biljetter: 10€

Lue lisää
Mikko Pettinen Why Not -ensemblen jäsenissä on monta multi-instrumentalistia: Trumpetin lisäksi Pettinen (Umo, Hki -Cotonou Ensemble, Mikko Pettinen & Happy People) myös laulaa ja soittaa koskettimia sekä värittää sointiaan erilaisin efektein. Berghällin (Ismo Alanko, Berghäll Triality, Helsinki – Cotonou Ensemble) soitinarsenaaliin kuuluu baritonisaksofonin lisäksi bassoklarinetti ja sello. Vesa Ojaniemi (Aapo Heinonen Quintet, Umo, Nuance) soittaa basson lisäksi Octatrack -sampleria ja saa sen kuulostamaan täysin ainutlaatuiselta orgaaniselta instrumentilta. Rumpali Tuomas Timonen (Yona, Herd, Aleksi Tuomarila, Tumas J. Trio) saa rumpusetistään hyvin omaperäisiä sointimaailmoja Sensory Percussion- ohjelmalla. Yhtye perustettiin ja ohjelmisto sävellettiin kun Pettinen sain ensimmäisen taitelija-apurahansa. Pettinen on soittanut Helsinki – Cotonou Ensemblessä vuodesta 2013 Joakim Berghällin kanssa ja siitä asti haaveillut jazzyhtyeestä, jossa he soittaisivat yhdessä. Sävellysten aiheet liittyvät ilmaston muutokseen, maailman tämänhetkiseen tilaan, tulevaisuuden uhkakuviin ja luonnon monimuotoisuuteen. Yksi kappaleista on omistettu vapaaehtoisille, jotka joka talvi kolaavat lumikasoja norppien pesiä varten ja näin ovat saaneet norppakannan nousuun ja pelastaneet kymmeniä kuutteja. Yhtyeen jäsenten välinen musiikillinen kemia on hyvin poikkeuksellista. Vaikka yhtye on vielä hyvin nuori, siitä on tulossa jotain unohtumatonta ja suurta. Mikko Pettinen: trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet Joakim Berghäll: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello Vesa Ojaniemi: basso, elektroniikka Tuomas Timonen: rummut, sensory percussion
27.11. | Kaarlelan Seurakuntakoti, Anders-sali / Kokkola

27.11. | Kaarlelan Seurakuntakoti, Anders-sali / Kokkola

Sid Hille - Solo Improvisations

 

Sid Hille – flygel

Programblad: 10€

Lue lisää

Pianisti-säveltäjä Sid Hillen vuonna 2002 aloittama soolokonserttisarja huipentui tänä syksynä 500. konserttiin Helsingin Temppeliaukion kirkossa. Suomen monipuolisimpiin musiikintekijöihin lukeutuva Hille julkaisi samalla uuden sooloalbuminsa Here – Beyond The Infinite, joka punoo yhteen improvisoidun livekonsertin sekä studiossa äänitettyjen vanhojen syntetisaattorien omalaatuiset soundit.

Kun koronaepidemian myötä yleisö jäi koteihinsa, pianisti päätti jatkaa työtään tyhjässäkin kirkossa. Kevään viisitoista Empty Church -konserttia striimattiin livenä sosiaalisen median kanavissa ja vastaanotto ylitti kaikki odotukset – SatnaMusicin Youtube- ja Facebook -kanavilla julkaistut striimaukset keräsivät huimat 40 000–210 000 katselua konserttia kohden. Syyskaudella 2020 Solo Improvisations -konserttisarja jatkuu taas yleisön edessä koronaepidemian salliessa.
Tyhjän kirkon konsertit inspiroivat Hilleä äänittämään kevätkauden 11. esityksensä kokonaisuudessaan levynjulkaisua ajatellen. Täysin improvisoitu konsertti päätyi Sid Hillen ja äänittäjänä toimineen perkussionisti Abdissa ”Mamba” Assefan yhteiselle työpöydälle ja studiossa syntyi monumentaalinen äänimaisema, joka julkaistaan albumina Here – Beyond The Infinite Sid Hillen 500. konsertin yhteydessä 23. syyskuuta 2020.

”Äänitimme 2. heinäkuuta Abdissa ”Mamba” Assefan Ambience-studiolla monenlaisia vintage- syntetisaattoreita soolokonserttini päälle. Tuntui kuin olisin pikkulapsi karkkikaupassa. Valitsin soittimia spontaanisesti ja leikkien. Etenimme livekonsertin pohjan mukaisesti ja kokonaisuus syntyi vaivattomasti kuin itsestään yhden päivän aikana. Mamba loihti jälkeenpäin erilaisilla kaiuilla aivan mahtavan äänimaailman. Koen, että lopputuloksessa yhdistyvät koko elämäni vaikutuksia, kuten nuoruudessani Donaueschingenissä ‘Musiktage’-festivaalilla kuulemaani nykymusiikkia tai opiskeluaikani pianisti-idolin, hiljattain edesmennyt Lyle Maysin vaikutteita.”

Tidigare konserter

08.09. klo. 20:00 | Kahvila Saha

08.09. klo. 20:00 | Kahvila Saha

Mathias Sandberg Trio

Mathias Sandberg – gitarr
Zacharias Holmqvist – kontrabas
Stefan Brokvist – trummor

Biljetter 10€

Lue lisää

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg kuuluu maamme aktiivisimpiin freelance- muusikoihin. Hän on opiskellut Manhattan School of Musicissa New Yorkissa ja Berklee College of Musicissa Bostonissa, kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa ja on viimeiset kymmenen vuotta työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa.
The Doctor
Sandbergin pitkään odotetulla levyllä The Doctor kuullaan hänen omalaatuista ”hard swingin’, groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa.

Mathias Sandberg Trio
Mathias Sandberg, kitara
Zacharias Holmkvist, basso
Stefan Brokvist, rummut

www.sandbergmusic.com

Verksamheten år 2020 understöds av:

ELive Jazz Club

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Dela