elive-jazz-happening-2022

ELive Jazz Happening 2022: Mikael Svarvar & Söderbacka-Matikainen Duo

Mikael Svarvar & Söderbacka-Matikainen Duo
Ons 19.10. kl.17, Karleby Stadsbibliotek
Mikael Svarvar – sång, piano
Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – kontrabas
Sångare/pianist Mikael Svarvar, gitarrist Martin Söderbacka och kontrabasist Eevalotta Matikainen bjuder på en stämningsfull jazzkonsert med mysig samvaro och i stunden levande musik onsdag kväll under höstlovsveckan vid stadsbiblioteket. I den en timma långa konserten får man höra instrumentala stycken och själfull sång på svenska och engelska då repertoaren rör sig från musikernas egna stycken, klassiker inom gospel genren till några pärlor från jazzmusikens färgrika historia. Mellan sångmelodierna ljuder fritt flytande instrumentalsolon, i stunden improviserade intron och mångsidiga färgklanger som målas av piano, jazzgitarr och kontrabas.
Mikael Svarvar
Mikael Svarvar får lyssnare att stanna upp med sin starka sångröst. Som sångare är han en otrolig tolkare av rytmik, sångmelodier och sångtexter. Mikael är också en skicklig pianist och kan ofta ses i olika produktioner som kapellmästare i Svenskfinland. Svarvar som bor i Larsmo är i sitt rätta element då han får spela fritt och rytmiskt tillsammans med andra bandmedlemmar.  Mikael har i över 20-års tid gjort karriär inom soul och gospel musiken och har utgivit flera album. För många är Svarvar bekant från Yle FST 5 musikprogram och är för många körsångare känd som energisk gospelkör ledare. Under sin musikaliska karriär har Mikael hunnit göra allt möjligt från Aki Sirkessalos kompgruppp till solist i UMOs Stevie Wonder konserter.
Söderbacka-Matikainen Duo
Gitarrist Martin Söderbacka och basist Eevalotta Matikainen från Karleby grundade år 2011 gruppen Söderbacka-Matikainen Duo som framför känslorik och i stunden levande musik. Duon komponerar egen musik och arrangerar kända stycken i sin egna jazzaktiga stil. Gruppen är inte rädd för att göra tvärkonst utan bryter mot gränser på konstens villkor. Till Duons verksamhet hör att producera egna projekt och konsertserier såsom “Musik Mitt i Vardagen”, ”Trädgårsjazz vid Kronofogdegården” och ”ELive Jazz Lounge”. Tillsammans med gästande solister har Matikainen och Söderbacka under årens lopp erbjudit högklassiga konserter för publik i Mellersta-Österbotten och Österbotten.
Mikael Svarvar, Martin Söderbacka och Eevalotta Matikainen har spelat tillsammans i över 10-års tid i olika grupper och projekt, bl.a. “Soul What? feat. Joonatan Rautio” och “Jazzpsalmer på svenska och finska”.
Konserten ordnas av Karleby Bibliotek i samarbete med ELive Jazz. Konserten är en del av ELive Jazz Happening 2022 festivalen som understöds av Svenska Kulturfonden och MES.

Datum

19 okt 2022
Expired!

Tid

5:00 pm - 6:00 pm

Platser

Karleby Stadsbibliotek

Arrangör

ELive Jazz
QR Code
Dela