Soul What Joonatan Rautio Mikael Svarvar konsertti konsert concert

ELive Stream: Soul What? feat. Joonatan Rautio | 29.12.

Soul What ? feat. Joonatan Rautio

Joonatan Rautio – saxofon
Mikael Svarvar – sång, piano
Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – bas
Jussi Lehtonen – trummor

Soul What? är ett själfullt soul/jazz band som är grundat och realiserat av basist, visionär och ledare Eevalotta Matikainen. Bandets repertoar består av eget material: vokal musik framförd på engelska och instrumentala stycken. I kvintetten återspeglas varje musikers personlighet starkt i musiken.

Soul What ?
Joonatan Rautio – saxofon

Joonatan Rautio är en av landets mest uppskattade jazzmusiker och han representerar den internationella eliten inom sitt eget instrument. Till Soul What? för han med sig en ny växel till soloimprovisationerna utifrån den breda kunskap han har om jazztraditionen, samt genom sitt energiska och fartfyllda sätt att spela saxofon. Joonatan utmanar musikerna i Soul What? till en kapplöpning som gör att bandet accelererar ytterligare och kommer in i farliga situationer!

Mikael Svarvar – sång och keyboards

Sångare och keyboardist i Soul What?, Mikael Svarvar, har över 25 års erfarenhet som musiker speciellt inom soul- och amerikansk gospelmusik. Mikael har en djup och mångsidig sångröst och tolkar sångtexter med äkta känsla. Svarvar är en mycket anlitad freelance musiker inom Svenskfinlands musikerkretsar och har bl.a. jobbat som arrangör och musiker på Yle FST5 musikprogram. Förutom att han är eftertraktad freelance pianist och sångare, har han gett ut tre egna Cd-skivor med egen musik.

Martin Söderbacka – gitarr och sång

Ljudbilder som jazzgitarr tillsammans med gitarreffekter skapar tar gitarrist Martin Söderbacka med sig till Soul What?. Låtskrivandet för Soul What? gör Martin tillsammans med Eevalotta Matikainen. Söderbacka är Finlandsvensk freelance musiker som bor i Karleby. Han är utexaminerad musikpedagog från Yrkeshögskolan Novia och jobbar på företaget ELive Music tillsammans med Eevalotta Matikainen.

Eevalotta Matikainen – bas

Bandets basist och ledare Eevalotta Matikainen är ursprungligen hemma från Hyrynsalmi i Kainuu. Sedan år 2000 har hon bott i Karleby och fungerar idag som aktiv freelance musiker med elbas och kontrabas som instrument. I Soul What? förverkligar Eevalotta sin dröm; att spela och göra musik som är nära hjärtat tillsammans med skickliga musiker.

Jussi lehtonen – trummor

I Soul What? spelas trummorna av en innovativ och explosiv virtuos, Jussi Lehtonen. Jussi har blivit en bekant trummis inom Finlands jazzscen i och med band som: Jukkis Uotila Band, Severi Pyysalo & The Mokners, Eero Koivistoinen Quartet, Mikko Karjalainen Fellowship och Koko Jazz Orchestra. Lehtonen är utexaminerad musikmagister från Sibelius-Akademin

Soul What? hemsida
Soul What? Facebook
www.twitter.com/soulwhatfinland

Youtube:
”People” live at ELive Jazz Happening 2018
Soul What? feat. Joonatan Rautio – What Lies Ahead @ Juttutupa, Helsinki

Datum

29 dec 2020
Expired!

Tid

8:00 pm - 9:00 pm

Kostnad

9,90
Kategori

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela