Kokkola Sea Jazz

Kokkola Sea Jazz: Olli Soikkeli & Cesar Garabini (FIN/BRA/USA)

Onsdag 2.8. kl. 18-19:15
Sydvesti-tältet, Kahvila Saha, Sahakatu 8 Kokkola.

Olli Soikkeli – gitarr
Cesar Garabini – 7-strängad gitarr

Onsdagen 2.8. får man höra den internationella gitarrduon OLLI SOIKKELI & CESAR GARABINI på scenen vid Kokkola Sea Jazz. Musiken de skapar tillsammans pulserar mellan gypsy jazz och choro musik och skapar ett unikt och intressant musikalisk vävnad som håller lyssnarna i sitt grepp. År 2018 bildade den internationellt kända Finländska gypsyjazz gitarristen Olli Soikkeli en duett med den Italiensk-Brasilianske ackordmästaren Cesar Garabini, och sedan dess har de turnerat i runt USA och Europa med deras unika ”gypsy meets choro” -koncept till entusiastisk publik och fått strålande recensioner.

”When they fire up their twin approaches, the groove is immediately and thoroughly captivating. Cesar’s pulsating choro bass lines blur the distinction between melody and rhythm instrument. Olli’s fearless arpeggio roll patterns float over the top like ragtime piano reimagined for guitar.” -Cracking the Code

Innan det fanns Samba, innan det fanns Bossa Nova, fanns det Choro. Med sitt ursprung i Rio de Janeiro i slutet av 1800-talet, kombinerade den europeiska populära genrer med afrikanska rytmer för att skapa en distinkt stil som kompositören Heitor Villa-Lobos kallade ”den sanna inkarnationen av den brasilianska själen.” Choro njöt av mainstreamframgångar i Brasilien på 30- och 40-talen och återupplivades i slutet av 70-talet av en yngre generation musiker, inklusive Mike Marshall.

Född i Nurmes och numera bosatt i New York City, gitarristen Olli Soikkeli hör till en av Gypsy Jazzens toppnamn. Som ung bekantade sig Soikkeli med Django Reinhardts musik och sedan dess har Gypsy Jazz legat honom nära hjärtat. Olli har spelat på legendariska jazzklubbar och festivaler runt om i världen och har turnerat i Europa, bl.a. med Paulus Schäfer. Han har spelat med världsklassens artister som Bucky Pizzarelli, Stochelo Rosenberg, Tommy Emmanuel, Andreas Öberg, Cyrille Aimee, Frank Vignola, Jimmy Bruno och Marian Petrescu.

Cesar Garabini föddes 1987 i Minas Gerais, Cesar Garabini är en italiensk-brasiliansk 7-strängad gitarrist som specialiserat sig på Choro, föregångaren till de välkända brasilianska musikstilarna Samba och Bossa Nova. Under de senaste 7 åren har Garabini uppträtt på Jazz at Lincoln Center, Jazz Standard, Birdland, Columbia University, Museum of Modern Art och på Barbes. Cesar har bl.a. arbetat med Anat Cohen, Olli Soikkeli och Tim Connell. Garabini har också medverkat på sändningar av NPR, NBC och Global.

Biljetter:
Förhandsköp: 18€
Förhandsförsäljning: NetTicket.fi och dess försäljningspunkter bl.a. Luckan Karleby.
https://www.netticket.fi/kokkola-sea-jazz-olli-soikkeli-cesar-garabini

Vid porten: 20€, försäljning och biljettkontroll börjar 1h före konserten.

Barn under 10-år gratis inträde tillsammans med vårdnadshavare.

Datum

02 aug 2023
Expired!

Tid

6:00 pm - 7:15 pm

Kostnad

20.00€

Mer info

Tickets

Platser

Kahvila Saha
Sahakatu 8, 67900 Kokkola
Kategori

Arrangör

ELive Music

Other Organizers

Biljetter
QR Code
Dela