Kiitos ELive Jazz Happening 2020 esiintyjille ja kuuntelijoille!

Nähdään taas ensi vuonna!

ELive jazz Happening 2020 tapahtuma soi lokakuun lopussa livenä ja verkossa. Kokkolassa järjestettävä matalankynnyksen jazztapahtuma kutsuu niin kokeneita kuin uusiakin jazzin kuuntelijoita ainutlaatuisiin konserttielämyksiin. ELive Jazz Happening järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2018 Kokkolan kesäviikkojen yhteydessä. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään useiden yhteistyökumppaneiden kanssa kolmipäiväisenä festivaalina lokakuun lopulla 23.-25.10 tarjoten jazzin ystäville kokonaisen viikonlopun konserttien parissa. ELive Jazz Happening 2020 tapahtuman konserteissa huomioidaan erityisesti kaikkien turvallisuus ja noudatetaan tarkoin terveysviranomaisten suosituksia. Konsertteihin on rajatusti paikkoja myynnissä ja pääkonsertit lähetetään myös live streameina.

Perjantai 23.10. klo19

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
& JUKKA PERKO, JOONAS HAAVISTO

Lähde viikonlopun viettoon Charlie Parkerin jazz-klassikkojen siivittämänä – asialla on tietenkin saksofonistivelho Jukka Perko. Mikko Pellisen uuden teoksen jazz-pianolle ja orkesterille tulkitsee Kokkolasta maailmalle pongahtanut pianotaituri Joonas Haavisto.

Konsertin järjestää Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri.

Jukka Perko – saksofoni
Joonas Haavisto – piano
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Paikka:
SNELLMAN-SALI
Vingenkatu 18
67100 KOKKOLA

Lauantai 24.10. klo19:00

Joonatan Rautio Trio

Joonatan Rautio (1973) on yksi maamme arvostetuimipia saksofonisteja. Hänet tunnetaan moniin musiikkityyleihin taipuvana, mutta samalla jazzperinteeseen syvästi juurtuneena saksofonistivirtuoosina. Hänelle myönnettiin Suomen Saksofoniseuran Josef Kaartinen -palkinto v. 1999. Vuonna 2000 hän sai Pekka Pöyry -palkinnon, ja vuonna 2001 hänet valittiin Pori Jazz Vuoden Taiteilijaksi. Suomen Jazzliiton Yrjö palkinto hänelle myönnettiin 2010. Saksofoninsoiton lisäksi hän on toiminut pianistina, sovittaja, tuottajana ja kapellimestarina lukuisissa erityyppisissä produktioissa. Häneltä on ilmestynyt kolme soololevyä, Medicine (2005) ja Joonatan Rautio Trio: Commitment (2010), Mikael Svarvar – Joonatan Rautio: Taivaan leipää – genom tid och rum (2019). Lisäksi hänen yhtyeensä Nassaun Fasaani on julkaissut kaksi levyä, The Return (2014) ja Nassonaut (2017).

Joonatan Rautio Trion soitto sykkii soiton iloa. Kaverukset perustivat yhtyeen jo opiskeluvuosinaan Sibelius Akatemian Jazzosastolla. Tämä kokoonpano on Rautiolle yksi kaikkein rakkaimmista. Se hurmaa taituruudellaan sekä intensiivisellä, dynaamisella ja luovalla yhteissoitollaan. Trion ohjelmisto koostuu Raution omista sävellyksistä ja jazzstandardeista.

Joonatan Rautio – tenorisaksofoni
Ville Herrala – basso
Joonas Riippa – rummut

Paikka ja aika:
24.10. klo19
SNELLMAN-SALI
Vingenkatu 18
67100 KOKKOLA

Verkossa: www.elivestream.fi

 

LIVE STREAM KONSERTTI KATSOTTAVISSA 31.10. klo 23:59 asti.

Tuomo Prättälä Trio

Loistavana jazzpianistina ja sielukkaana laulajana tunnettu Tuomo Prättälä esittää kappaleita ‘suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta’ ja sen ulkopuolelta. Jaska Lukkarisen ja Ville Herralan kanssa muodostettu trio seikkailee perinteikkään svengin ja vapaasti virtaavan modernin jazzin raja-alueilla.

Tuomo Prättälä – laulu & rhodes piano
Ville Herrala – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Paikka ja aika:
24.10. klo19
SNELLMAN-SALI
Vingenkatu 18
67100 KOKKOLA

Verkossa: www.elivestream.fi

LIVE STREAM KONSERTTI KATSOTTAVISSA 31.10. klo 23:59 asti.

Sunnuntai 25.10.

Charlotta Curves & Söderbacka-Matikainen Duo

Charlotta Curves on värikäs ja valovoimainen vahva blues/soul laulaja, joka yhdessä Söderbacka-Matikainen Duon kanssa tulkitsee konsertissa jazzistandardeja sekä omia folkhenkisiä kappaleita.
Charlotta Curves – laulu
Eevalotta Matikainen – kontrabasso
Martin Söderbacka – kitara

Paikka:
Espresso House
Tehtaankatu 3
Kokkola
Klo 15:00

ELive Jazz Happening 2019

Vuonna 2018 aloitettu ”ELive Jazz Happening” on kodikas ja matalankynnyksen musiikkitapahtuma Kokkolassa. Vuoden 2019 ELive Jazz Happeningissä esiintyivät Söderbacka-Matikainen Duo & saksofonisti Joonatan Rautio, laulaja/pianisti Mikael Svarvar Band ja pääesiintyjänä monitaituri Osmo Ikonen Soul What? -yhtyeen säestämänä.

Seuraa myös somessa:
#elivejazzhappening
#elivejazzhappening2019
#elivejazzhappening2018

ELive Jazz Happening 2018

ELive Jazz Happening järjestettiin ELive Musicin toimesta ensimmäistä kertaa vuonna 2018. Tapahtumapaikkana toimi idyllinen Vohvelikahvilan sisäpiha, joka sijaitsee Pitkänsillankadun varrella olevassa museokorttelissa Kokkolan Keskustassa. ELive Jazz Happening oli osa Kokkolan Kesäviikkojen ohjelmaa ja sitä oli tukemassa ja sponsoroimassa TAIKE, Svenska Kulturfonden, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden rs., Kokkolan Kaupunki, Keski-Pohjanmaan Konttoripiste, Hotelli Kokkola ja Seritec.

Vuoden 2018 ELive Jazz Happeningissä kuultiin laulajan Jesse Kaikurannan upeita tulkintoja jazzsävellyksistä, Suomen arvostetuimman jazzkitaristin, Teemu Viinikaisen, pysäyttävä soolokonsertti sekä Soul What? feat. Joonatan Rautio soul/jazzyhtyeen äärimmäisen energinen ja mukaansa tempaseva 10v. juhlakonsertin.

ELive Jazz Happening

Jaa