Kiitos kaikille ELive Jazz Happening 2021 tapahtuman kuuntelijoille, yhteistyökumppaneille ja tukijoille.

Pysy kuulolla, seuraava ELive Jazz Happening järjestetään syksyllä 2022! 

ELive Jazz Happening festival 2021

ELive jazz Happening 2021 tapahtuma soi lokakuun lopussa livenä ja verkossa. Kokkolassa järjestettävä matalankynnyksen jazztapahtuma kutsuu niin kokeneita kuin uusiakin jazzin kuuntelijoita ainutlaatuisiin konserttielämyksiin. ELive Jazz Happening järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2018 Kokkolan kesäviikkojen yhteydessä. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään useiden yhteistyökumppaneiden kanssa kolmipäiväisenä festivaalina lokakuun lopulla 21.-24.10 tarjoten jazzin ystäville kokonaisen viikonlopun konserttien parissa. ELive Jazz Happening 2021 tapahtuman konserteissa huomioidaan erityisesti kaikkien turvallisuus ja noudatetaan tarkoin terveysviranomaisten suosituksia. Konsertteihin on rajatusti paikkoja myynnissä ja pääosa ohjelmasta lähetetään vain striiminä ELive Streamin kautta.

Torstai 21.10.2021 klo19 | LIVE konsertti

Tomi Nikku 5tet

Ajankohtaisia sävellyksiä – Yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista yhtyeistä, Tomi Nikku 5tet, saapuu Kokkolaan osana Suomen Jazzliiton levynjulkaisukiertuetta

Tomi Nikku 5tet on viiden suomalaisen eturivin muusikon jazzyhtye, jonka tunnistettava soundi ja ajankohtaiset sävellykset säväyttävät Jazzliiton levynjukaisukiertueella lokakuussa 2021.
Syyskuussa 2021 debyyttialbuminsa Light & Shade Flame Jazz Recordsilla julkaisevaa kvintettiä luotsaa trumpetisti Tomi Nikku, joka on tullut tunnetuksi yhtenä sukupolvensa monipuolisimmista jazzmuusikoista Suomessa. Nikun tuoreet sävellykset ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin, kuten yhteiskunnan polarisoitumiseen. Trumpetisti uskoo, että musiikin avulla voidaan toimia vastakkainasettelua vastaan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen. 5tetin tunnistettavan soundin takaa tavanomaisesta kvintettikokoonpanosta poikkeava instrumentaatio: alttosaksofonia ja bassoklarinettia soittaa Max Zenger, vibrafonia Ilkka Uksila, kontrabassoa Vesa Ojaniemi ja rumpuja Jonatan Sarikoski. Viisikko on esiintynyt muun muassa Pori Jazzissa ja Jazz-Espalla vuonna 2019.
Tomi Nikun improvisointia on kuultu yli kymmenellä albumilla sekä livenä muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran riveissä. Lisäksi Nikku on esiintynyt UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina (2017) ja palkittu parhaan solistin palkinnolla Corendonin kansainvälisessä big band -kilpailussa vuonna 2018.

Tomi Nikku – trumpetti, kornetti, flyygelitorvi
Max Zenger – alttosaksofoni, bassoklarinetti
Ilkka Uksila – vibrafoni
Vesa Ojaniemi – kontrabasso
Jonatan Sarikoski – rummut

Liput ja lisätietoja:
Liput 15€ (sis. piiraspala&salaatti + kahvi/tee)
Lippuvaraukset:
*sähköpostilla: info@elivejazz.fi
*puh. +358445312152 (SMS)
*tai lomakkeella: tästä

Paikka:
SÄLLSKAPSKLUBBEN
Torikatu 27
67100 KOKKOLA

Jazz kvintetti Tomi Nikku 5tet

Lauantai 23.10.2021 klo20:00 | STREAM konsertti

SM 4 with David Lyttle (IRL) & Siim Aimla (EST) 

SM4 (ts. Söderbacka-Matikainen 4tet) with David Lyttle & Siim Aimla tuo raikasta tuulahdusta jazzin kuuntelijoille! Trion ohjelmisto koostuu pääosin kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen omista sävellyksistä, jotka avaavat aisteja monenlaisille elämyksille eurooppalaiseen jazziin tukeutuen. Kokoonpanoa täydentää Irlannista saapuva moniulotteinen rumputaiteilija David Lyttle joka on maansa arvostetuimpia jazzmuusikoita. Lyttle on esiintynyt lukuisissa maissa ja on konsertoinut sekä tehnyt yhteistyötä huippunimien kanssa kuten Kurt Rosenwinkel, Jonathan Kreisberg, Dave Liebman, Seamus Blake, Joe Lovano, Jesse Van Ruller, Terell Stafford, Pino Palladino, Kenny Werner ja Liane Carrol. Konsertissa vaihtelevat kauniit, viipyilevät melodiat äänimaisemoineen sekä railakkaat improvisaatiot leikkisine rytmeineen.
David Lyttle (IRL) – rummut
Siim Aimla (EST) – saksofoni
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – kontrabasso

Paikka ja aika:
23.10. klo20
Liput alk. 7€
Verkkokonsertti: www.elivestream.fi

Söderbacka Matikainen Jazz Quartet
Saxophone Jazz Tallinn

Sunnuntai 24.10.2021 | STREAM ohjelma

Pintaa Syvemmälle: Linda May Han Oh

-haastattelu ja soolo-esitys

Pintaa Syvemmälle sarjan tämän kertaisena vieraana Eevalotta Matikaisen ja Martin Söderbacka kysymyksiin on vastailemassa kriitikoiden ylistämä basisti-säveltäjä Linda May Han Oh, joka haastattelu osion lisäksi soittaa lyhyen soolo-esityksen osana ohjelmaa. Haastattelu tehdään englanniksi ja ohjelma on tekstitty suomeksi ja ruotsiksi.

Malesiassa syntynyt, Länsi-Australiassa kasvanut ja nykyisin New Yorkissa vaikuttava Linda May Han Oh tunnetaan erityisesti pitkäaikaisesta yhteistyöstä Pat Methenyn kanssa. Hän on soittanut myös mm. Joe Lovanon ja Vijay Iyerin rinnalla. Sekä basistina että kriitikoiden ylistämänä säveltäjänä moninkertaisesti palkittu Oh on julkaissut viisi omaa albumia ja ollut mukana kymmenillä. Jazz Journalists Association äänesti hänet vuosina 2018, 2019, ja 2020 vuoden basistiksi, ja hänen viimeisimpiin palkintoihinsa lukeutuu mm. Margaret Whitton -palkinto 2020. Linda May Han Oh toimii tällä hetkellä Berklee College of Musicin apulaisprofessorina ja toimii myös Institute for Jazz and Gender Justicessa.

“her innovative range and stellar improvisations have made [her] one of the most dynamic rising stars in jazz today.” The Wall Street Journal

”A major bass voice arrives” JazzTimes

Linda May Han Oh – basso

Paikka ja aika:
24.10. klo20
ILMAINEN
Verkkokonsertti: www.elivestream.fi

Jazz basist

ELive Jazz Happening 2020

Kiitos ELive Jazz Happening 2020 esiintyjille ja kuuntelijoille! Kiitos kaikille tukijoille ja yhteistyökumppaneille.

ELive Jazz Happening 2020 OHJELMA 21.-23.10:

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
& JUKKA PERKO, JOONAS HAAVISTO
Jukka Perko – saksofoni
Joonas Haavisto – piano
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Konsertin järjesti Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Joonatan Rautio Trio
Joonatan Rautio – tenorisaksofoni
Ville Herrala – basso
Joonas Riippa – rummut

Tuomo Prättälä Trio
Tuomo Prättälä – laulu & rhodes piano
Ville Herrala – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Charlotta Curves & Söderbacka-Matikainen Duo
Charlotta Curves – laulu
Eevalotta Matikainen – kontrabasso
Martin Söderbacka – kitara

Seuraa myös somessa:
#elivejazzhappening
#elivejazzhappening2020

ELive Jazz Happening 2019

Vuonna 2018 aloitettu ”ELive Jazz Happening” on kodikas ja matalankynnyksen musiikkitapahtuma Kokkolassa. Vuoden 2019 ELive Jazz Happeningissä esiintyivät Söderbacka-Matikainen Duo & saksofonisti Joonatan Rautio, laulaja/pianisti Mikael Svarvar Band ja pääesiintyjänä monitaituri Osmo Ikonen Soul What? -yhtyeen säestämänä.

Seuraa myös somessa:
#elivejazzhappening
#elivejazzhappening2019
#elivejazzhappening2018

ELive Jazz Happening 2018

ELive Jazz Happening järjestettiin ELive Musicin toimesta ensimmäistä kertaa vuonna 2018. Tapahtumapaikkana toimi idyllinen Vohvelikahvilan sisäpiha, joka sijaitsee Pitkänsillankadun varrella olevassa museokorttelissa Kokkolan Keskustassa. ELive Jazz Happening oli osa Kokkolan Kesäviikkojen ohjelmaa ja sitä oli tukemassa ja sponsoroimassa TAIKE, Svenska Kulturfonden, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden rs., Kokkolan Kaupunki, Keski-Pohjanmaan Konttoripiste, Hotelli Kokkola ja Seritec.

Vuoden 2018 ELive Jazz Happeningissä kuultiin laulajan Jesse Kaikurannan upeita tulkintoja jazzsävellyksistä, Suomen arvostetuimman jazzkitaristin, Teemu Viinikaisen, pysäyttävä soolokonsertti sekä Soul What? feat. Joonatan Rautio soul/jazzyhtyeen äärimmäisen energinen ja mukaansa tempaseva 10v. juhlakonsertin.

ELive Jazz Happening

ELive Jazz Happening

Jaa