ELive Jazz Happening 2020 tackar publik och bidragsgivare!

Stort tack till artisterna, publik och bidragsgivare för ett lyckat ELive Jazz  Happening 2020! Jazzevenemanget ELive Jazz Happening erbjöd tre dagar av svängig jazzmusik i staden Karleby och på nätet, via ELive Stream hemsidan. Säkerhet var ett nyckelord för årets evenemang och till konserterna var endast ett begränsat antal biljetter till salu och huvudkonserterna direktsändes på www.elivestream.fi

År 2021 följer jazzfestivalen samma koncept! Följ oss på some för senaste nytt:

Tack till bidragsgivare och sponsorer för ELive Jazz Happening 2020:

Fredag 23.10.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
& JUKKA PERKO, JOONAS HAAVISTO

Kom med och njut av Charlie Parkers jazzklassiker med saksofonistmästaren Jukka Perko. Mikko Pellinen har till samma konsert skrivit ett nytt verk åt jazzpiano och orkester. Solisten är pianist Joonas Haavisto som är uppvuxen i Karleby. Konserten ordnas av Mellersta-Österbottens Kammarorkester.

Konserten ordnas av Mellersta-Österbottens Kammarorkester.

Jukka Perko – saxofon
Joonas Haavisto – piano
Mellersta-Österbottens Kammarorkester.

Plats:
SNELLMANSSALEN
Vingegatan 18
67100 KARLEBY

Lördag 24.10.

Joonatan Rautio Trio

Joonatan Rautio är en av landets mest uppskattade jazzmusiker och han representerar den internationella eliten inom sitt eget instrument. l Joonatans soloimprovisationer hörs tillgivenhet och en bred kunskap om jazztraditionen som exploderar ut i energiska fraser samt häpnadsväckande och fartfylld saxofoni.
Joonatan har uppträtt med en mängd olika internationella artister bl.a. Randy Brecker, Jim Beard, Mike Stern, Chris Minh Doky, Peter Erskine, Anders Jormin, Jesse Van Ruller, Lars Danielsson ja Jon Balke.
Utgivningar: Medicine (2005) och Joonatan Rautio Trio: Commitment (2010), Mikael Svarvar – Joonatan Rautio: Taivaan leipää – genom tid och rum (2019). Nassaun Fasaani: The Return (2014) och Nassonaut (2017).

Joonatan Rautio Trio flödar av glädje för att spela. De tre kompisarna grundade trion redan under sina studier vid Sibelius-Akademins jazzlinje. Virtuositet, intesivitet, dynamik och kretivt samspel är några av elementen som hör till denna trio. Repertoaren består av Joonatans egna kompositioner och jazzstandard låtar.

Joonatan Rautio – saxsofon
Ville Herrala – bas
Joonas Riippa – trummor

Plats:
SNELLMANSSALEN
Vingegatan 18
67100 Karleby

På nätet: www.elivestream.fi

Tuomo Prättälä Trio

Brillianta jazzpianist och själfulla sångare Tuomo Prättälä framför låter från “The Great American Songbook” Kompet som bildas tillsammans med trummis Jaska Lukkarinen och basist Ville Herrala bygger på traditionellt sväng och fritt flödande modernistiska ljudlandskap.

Tuomo Prättälä – sång & piano
Ville Herrala – kontrabas
Jaska Lukkarinen – trummor

Plats:
SNELLMANSSALEN
Vingegatan 18
67100 Karleby

På nätet: www.elivestream.fi

Söndag 25.10.

Charlotta Curves & Söderbacka-Matikainen Duo

 Charlotta Curves är en mångsidig sångerska och låtskrivare, och våren 2020 gav hon ut en EP “Stardust” med eget material. På ELive Jazz Happening bjuder hon på egna låtar från den färska EP:n, blandat med låtar kryddade av soul och jazz, med texter som når fram till hjärta och själ. Nu uppträder Charlotta tillsammans med Söderbacka-Matikainen Duo och på repertoaren står jazzklassiker av Billie Holiday, Joni Mitchell och Jerome Kern. Konserten är i trevlig cafémiljö.

Charlotta Curves – sång
Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – kontrabas

Plats:
Espresso House
Fabriksgatan 3, Karleby
Kl. 15:00

ELive Jazz Happening 2019

ELive Jazz Happening som ordnades för första gången år 2018 är en hemtrevligt musikevenemang med låg tröskel i staden Karleby. Artister år 2019 var Söderbacka-Matikainen Duo & saxofonist Joonatan Rautio, sångare/pianist Mikael Svarvar Band ja huvudartisten var multitalangen Osmo Ikonen tillsammans med kompgruppen Soul What?.

Följ oss på sociala medier:
#elivejazzhappening
#elivejazzhappening2019
#elivejazzhappening2018

ELive Jazz Happening 2018

ELive Jazz Happening – ett tvåspråkigt musikevenemang som ordnades för första gången sommaren 2018. Evenemanget tog plats i den idylliska miljön vid innergården vid Vohvelikahvila som ligger intill Långbrogatan i Karleby centrum. ELive Jazz Happening var en del av Karleby sommarveckans program och evenemanget understöddes av Centret för Konstfrämjande, Svenska Kulturfonden, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden rs., Karleby Stad, Keski-Pohjanmaan Konttoripiste, Hotelli Kokkola och Seritec.

ELive Jazz Happening 2018 program bestod av Jesse Kaikuranta som framförde stämningsfulla och magiska tolkningar av jazzlåtar på svenska, finska och engelska, häpnadsväckande jazzgitarrism av en utav världens top 20 titulerade jazzgitarrister, Teemu Viinikainen, som gjorde en virtuosisk och känslorik solokonsert. Kvällen avslutades med soul och jazz av super-energiska, själfulla och medryckande Soul What? Feat. Joonatan Rautio och deras 10-års jubileumskonsert.

ELive Jazz Happening

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Dela