ELive Jazz Happening 2021 tackar artister, publik, samarbetsparter och bidragsgivare!
Följande ELive Jazz Happening 2022 ordnas i Oktober, följ med våra uppdateringar på sociala medier!

ELive Jazz Happening festival 2021

Jazzevenemanget ELive Jazz Happening erbjuder tre dagar av svängig jazzmusik på nätet och i staden Karleby. Säkerhet är ett nyckelord för årets evenemang och till live konserterna finns endast ett begränsat antal biljetter till salu. Huvudkonserterna direktsänds på www.elivestream.fi

Torsdag 21.10. kl.19 | LIVE konsertti

Tomi Nikku 5tet

Tomi Nikku 5tet är på Finlands jazzförbunds turné! Öppningskonserten för ELive Jazz Happening 2021 ljuder på historiska Sällskapsklubben i Karleby centrum.

Biljetter 15€ (innehåller pajbit, sallad + kaffe/tee)
Biljettbokningar: https://www.elivejazz.fi/sv/biljetter

Tomi Nikku 5tet
Tomi Nikku – trumpetti, kornetti, flyygelitorvi,
Max Zenger – alttosaksofoni, bassoklarinetti,
Ilkka Uksila – vibrafoni,
Vesa Ojaniemi – kontrabasso,
Jonatan Sarikoski – rummut

Plats:
SÄLLSKAPSKLUBBEN
Torggatan 27
67100 KARLEBY

Jazz kvintetti Tomi Nikku 5tet

Lördag 23.10. kl.20:00 | STREAM konsert

SM4 with David Lyttle (IRL) & Siim Aimla (EST)

SM4, dvs. Söderbacka-Matikainen Quartet, featuring David Lyttle (IRL) och Siim Aimla (EST) är en fräsch jazzkvartett som för med nya vindar till jazzmusiken. Musiken som SM4 spelar kan beskrivas som melodisk jazz med moderna kryddor som utgör en lekplats för musikerna att gå på rytmiska och harmoniska äventyr. Bandets musik är komponerat av gitarristen Martin Söderbacka och basisten Eevalotta Matikainen. Tillsammans med jazzdoktor och trummis, David Lyttle, från Nordirland och en av Estlands främsta jazzmusiker, Siim Aimla, bjuder bandet på en kväll med jazz, vacker musik och njutbara stunder.

Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – kontrabas
David Lyttle (IRL) – trummor
Siim Aimla (EST) – saxofon

Söderbacka Matikainen Jazz Quartet
Saxophone Jazz Tallinn

Söndag 24.10. | STREAM program

Linda May Han Oh (USA)
-intervju och solo bass framförande

ELive Jazz Happening 2021 erbjuder lyssnare ett gratis stream program med basist/kompositör Linda May Han Oh.

Programmet är en del av konsertserien ”Nära Inpå” som leds av musikerna Eevalotta Matikainen och Martin Söderbacka. Seriens gäst Linda May Han Oh är en av de nya centrala namnen inom internationella jazzscenen.

Linda May Han Oh är född i Malaysien och uppväxt i Väst-Australien intill Perth. Linda verkar numera i New York och hon är känd för sitt samarbete med bl.a. gitarristen Pat Metheny, saxofonist Joe Lovano och pianisten Vijay Iyer.

Högt uppskattade basist och kompositör Linda May Han Oh har vunnit flera priser, utgett fem egna album och uppträtt på ett tiotal inspelningar med jazzens storheter. Hon har vunnit titeln årets basist åren 2018-2020 av Jazz Journalists Association och bland hennes senast belöningar är Margaret Witton priset år 2020.

Linda verkar idag som professor på Berklee College of Music och är aktiv på Institute for Jazz and Gender Justice.

Programmet är inspelat vid GLive Lab I Helsingfors I Oktober då Linda May Han Oh var residensgäst på nya residensprogrammet Jazz Finland Residency program. The Jazz Finland Residency organiseras av Suomen Jazzliitto, Sibelius-Akademins avdelning för jazzmusik , UMO Helsinki Jazz Orchestra och Muusikkojen liitto. Stream programmet är producerat av ELive Music och är en del av festivalen ELive Jazz Happening 2021.

Linda May Han Oh – kontrabas

Textat på Finska och Svenska.

“her innovative range and stellar improvisations have made [her] one of the most dynamic rising stars in jazz today.” The Wall Street Journal

”A major bass voice arrives” JazzTimes

Jazz basist

ELive Jazz Happening 2020 tackar publik och bidragsgivare!

Stort tack till artisterna, publik och bidragsgivare för ett lyckat ELive Jazz  Happening 2020! Jazzevenemanget ELive Jazz Happening erbjöd tre dagar av svängig jazzmusik i staden Karleby och på nätet, via ELive Stream hemsidan. Säkerhet var ett nyckelord för årets evenemang och till konserterna var endast ett begränsat antal biljetter till salu och huvudkonserterna direktsändes på www.elivestream.fi

Artister år 2020:
Jukka Perko, Joonas Haavisto & KPKO
Tuomo Prättälä Trio
Joonatan Rautio Trio
Charlotta Curves & Söderbacka-Matikainen Duo

År 2021 följer jazzfestivalen samma koncept! Följ oss på some för senaste nytt:

Tack till bidragsgivare och sponsorer för ELive Jazz Happening 2020:

ELive Jazz Happening 2019

ELive Jazz Happening som ordnades för första gången år 2018 är en hemtrevligt musikevenemang med låg tröskel i staden Karleby. Artister år 2019 var Söderbacka-Matikainen Duo & saxofonist Joonatan Rautio, sångare/pianist Mikael Svarvar Band ja huvudartisten var multitalangen Osmo Ikonen tillsammans med kompgruppen Soul What?.

Följ oss på sociala medier:
#elivejazzhappening
#elivejazzhappening2019
#elivejazzhappening2018

ELive Jazz Happening 2018

ELive Jazz Happening – ett tvåspråkigt musikevenemang som ordnades för första gången sommaren 2018. Evenemanget tog plats i den idylliska miljön vid innergården vid Vohvelikahvila som ligger intill Långbrogatan i Karleby centrum. ELive Jazz Happening var en del av Karleby sommarveckans program och evenemanget understöddes av Centret för Konstfrämjande, Svenska Kulturfonden, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden rs., Karleby Stad, Keski-Pohjanmaan Konttoripiste, Hotelli Kokkola och Seritec.

ELive Jazz Happening 2018 program bestod av Jesse Kaikuranta som framförde stämningsfulla och magiska tolkningar av jazzlåtar på svenska, finska och engelska, häpnadsväckande jazzgitarrism av en utav världens top 20 titulerade jazzgitarrister, Teemu Viinikainen, som gjorde en virtuosisk och känslorik solokonsert. Kvällen avslutades med soul och jazz av super-energiska, själfulla och medryckande Soul What? Feat. Joonatan Rautio och deras 10-års jubileumskonsert.

ELive Jazz Happening

ELive Jazz Happening

Dela