ELive Jazz Happening 2022 tar plats v. 42.
Nya konsertställen och nya koncept i år!

Evenemangsveckan ELive jazz Happening 2022 kommer att ljuda i slutet av oktober på flera olika platser. Jazzfestivalen i Karleby bjuder in både erfarna och nya jazzlyssnare till unika konsertupplevelser. ELive Jazz Happening arrangerades för första gången sommaren 2018 i samband med Karlebys sommarveckor. Året 2022 evenemang arrangeras i samarbete med flera aktörer och fyller Karlebynejden med jazzmusik i oktober med start onsdag 19.10 och slutas lördag 29.10. Vissa av konserterna har ett begränsat antal platser till försäljning och du kan boka en biljett till dem i förväg. Sittplatser kan inte reserveras för gratiskonserterna. Förutom livekonserter har ELive Jazz Happening en streamkonsert.

Det kommer att bli minnesvärda och trevliga stunder! Till de nya konsertlokalerna hör den underbara miljön i ett gammalt stall i Kronoby där Sonja Biskop sjunger en konsert med sånger och jazzstandards. I fortsättningen av evenemangsveckan ELive Jazz Happening 2022 avnjuts en vegansk fyrarättersmiddag vecka 43.

ELive Jazz Happening 2022 PROGRAM

Onsdag 19.10.2022 kl.17 | Själfull vokaljazz i en stämningsfull konsert

Mikael Svarvar & Söderbacka-Matikainen Duo

I stunden levande stämningsfull musik med toner av sång, pianon, gitarr och kontrabas.

Sångare/pianist Mikael Svarvar, gitarrist Martin Söderbacka och kontrabasist Eevalotta Matikainen bjuder på en stämningsfull jazzkonsert med mysig samvaro och i stunden levande musik onsdag kväll under höstlovsveckan vid stadsbiblioteket. I den en timma långa konserten får man höra instrumentala stycken och själfull sång på svenska och engelska då repertoaren rör sig från musikernas egna stycken, klassiker inom gospel genren till några pärlor från jazzmusikens färgrika historia. Mellan sångmelodierna ljuder fritt flytande instrumentalsolon, i stunden improviserade intron och mångsidiga färgklanger som målas av piano, jazzgitarr och kontrabas.

Mikael Svarvar
Mikael Svarvar får lyssnare att stanna upp med sin starka sångröst. Som sångare är han en otrolig tolkare av rytmik, sångmelodier och sångtexter. Mikael är också en skicklig pianist och kan ofta ses i olika produktioner som kapellmästare i Svenskfinland. Svarvar som bor i Larsmo är i sitt rätta element då han får spela fritt och rytmiskt tillsammans med andra bandmedlemmar.  Mikael har i över 20-års tid gjort karriär inom soul och gospel musiken och har utgivit flera album. För många är Svarvar bekant från Yle FST 5 musikprogram och är för många körsångare känd som energisk gospelkör ledare. Under sin musikaliska karriär har Mikael hunnit göra allt möjligt från Aki Sirkessalos kompgruppp till solist i UMOs Stevie Wonder konserter.
Mikael Svarvar, Martin Söderbacka och Eevalotta Matikainen har spelat tillsammans i över 10-års tid i olika grupper och projekt, bl.a. “Soul What? feat. Joonatan Rautio” och “Jazzpsalmer på svenska och finska”.
Konserten ordnas av Karleby Bibliotek i samarbete med ELive Jazz. Konserten är en del av ELive Jazz Happening 2022 festivalen som understöds av Svenska Kulturfonden och MES.
Mikael Svarvar – sång, piano
Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – kontrabas

Biljetter och mer info:
FRITT INTRÄDE
Mer info:
*epost: info@elivejazz.fi
*tel. +358445312152 (SMS)

Plats:
Karleby Stadsbibliotek
Storgatan 3
67100 KARLEBY

Mikael Svarvar

Fredag 21.10.2022 kl.16 | Skandinavisk gitarrjazz

Niklas Winter & Söderbacka-Matikainen Duo

 

I denna konsert får vi höra vacker gitarrmusik när gitarristerna Niklas Winter och Martin Söderbacka och basisten Eevalotta Matikainen framför Winters kompositioner vid Karlebys Espresso House.

Niklas Winter är en finlandssvensk jazzgitarrist och kompositör som har uppträtt flitigt runt om i världen under sin karriär. Winter har släppt 8 album som bandledare och har även spelat aktivt på andras inspelningar. Dessutom driver han sitt eget skivbolag, Abovoice. Niklas har under sin långa karriär uppträtt bl.a. med följande artister: Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Kirite Kanawa, Jesse Van Ruller, Cameron Brown, Henry Lowther, Ted Curson, Lars Jansson, Jukkis Uotila, Teemu Viinikainen, Karl-Martin Almqvist, Fumio Yasuda, Ino Nobuyoshi, Jani Moder, Morten Lund, Jesper Bodilsen, Severi Pyysalo mfl.

Konserten är en del av ELive Jazz Happening 2022 evenemangsveckan som understöds av Svenska Kulturfonden och MES.

Niklas Winter – gitarr
Eevalotta Matikainen – kontrabas
Martin Söderbacka – gitarr

Biljetter och mer info:
FRITT INTRÄDE
Mer info:
*epost: info@elivejazz.fi
*tel. +358445312152 (SMS)

Plats:
Espresso House
Kauppakeskus Chydenia
67100 KARLEBY

Mikael Svarvar

Söndag 23.10.2022 kl.15 | Visor och Jazz vid Stallgården

Sonja Biskop

& Eva-Lott Björklund, Martin Söderbacka och Eevalotta Matikainen

På söndagseftermiddagen få vi njuta av Sonja Biskops starka tolkningar av vackra sånger, folkmelodier och jazzstandards. Fascinerande instrumentala solon, ljuva intron, målande toner av piano, gitarr och kontrabas, flödar fritt mellan sångerna.

Sonja Biskop har sjungit gospelmusik i kyrkan sedan hon var liten och har sedan dess börjat komponera egen musik och släppt flera album. Countryinfluenser kan höras i hennes musik. Biskops favoritlåtar kommer ni att höra på konserten.

Konserten kommer att äga rum i en unik miljö, Stallgården, ett ombyggt stall som bildar en underbar helhet på Flygfältsvägen i Kronoby. Kom till platsen i god tid för att njuta av den lugna miljön och läget. Stallgårdens dörrar öppnar en timme innan konserten (14.00) och då kan man även köpa kaffe/té med salta eller söta tilltugg.

Välkommen på en trevlig söndagseftermiddag!

Sonja Biskop – sång
Eva-Lott Björklund – piano, sång
Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – kontrabas

Biljetter och mer info:
Biljetter: 15€
Biljett reserveringar:
*044 200 8084 (Eva-Lott Björklund)
*På vårt formulär
*epost: info@elivejazz.fi
Mer info:
*epost: info@elivejazz.fi
*tel. o445312152 (SMS)

Plats och tid:
Kl. 15:00 (dörrarna öppnas kl.14, kaffeservering före konserten)
Stallgården
Flygfältsvägen 369
68500 KRONOBY

Jazz basist

Lördag 29.10.2022 kl.19 | God mat och svängig jazzmusik

Veg Dinner & Jazz

Veganisk fyra rätters meny

På ELive Jazz Happening after party kan du njuta av svängig musik och veganska delikatesser i en fyra rätters lugn middag. Förutom mat finns en öppen bar där man kan köpa ett glas vin eller öl om man så önskar. Det finns endast ett begränsat antal menyer till salu för kvällen, så boka gärna din i tid. Du kan även komma till platsen för att lyssna på musik och njuta av barens utbud med musikbiljett. I det här fallet är mattjänster inte tillgängliga.

Veganisk fyra rätters meny:
Pia Leinonen – kock

Musik:
Jonas Rintala – saxofon
Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – kontrabas

Biljetter och info:
Meny: 50€ / person
Music only -biljett: 15€ (inträde till konsert endast, baren är öppen hela kvällen där man kan köpa drycker)

Reserveringar: Pia Leinonen tel. o404188700
epost vegepopup@gmail.com

Mer info:
*epost: info@elivejazz.fi
*tel. +358(o)445312152 (SMS)

Plats och tid
Kl. 19:00
Kokkolan Työväentalo
Borgmästargatan 28
67100 KARLEBY

jonas-rintala

Dessutom erbjuds ELIVE STREAM konsert:

Fredag 28.10.2022 kl.20:00 | STREAM konsert, online

SM3 with David Lyttle (IRL)

David Lyttle (IRL) & Söderbacka-Matikainen Duo erbjuder fräscha toner åt åhörare med svängig, organiskt och i stunden levande jazzmusik. Jazztrummis David Lyttle är en utav Irlands främsta jazzmusiker. Lyttle har uppträtt i över 25 olika länder och samarbetat samt gjort turnéer med jazzens storheter såsom Kurt Rosenwinkel, Jonathan Kreisberg, Dave Liebman, Seamus Blake, Joe Lovano, Jesse Van Ruller, Terell Stafford, Pino Palladino, Kenny Werner och Liane Carrol. Trions repertoar består av medlemmarnas egna kompositioner. David Lyttle framför tillsammans med Söderbacka-Matikainen Duo (gitarrist Martin Söderbacka och basist Eevalotta Matikainen) musik som kan beskrivas som melodisk jazz med moderna kryddor som utgör en lekplats för musikerna att gå på rytmiska och harmoniska äventyr. 

 

David Lyttle (IRL) & Söderbacka-Matikainen Duo

David Lyttle, trummor 
Martin Söderbacka, gitarr
Eevalotta Matikainen, kontrabas

Plats och tid:
28.10. kl.20
Biljetter: fritt inträde, stödbiljett kan köpas i samband med streamen.
Online konsert: www.elivestream.fi

Söderbacka Matikainen Jazz Quartet
ELive Jazz Happening festival 2021

ELive Jazz Happening 2021 TACKAR PUBLIK, ARTISTER OCH BIDRAGSGIVARE! ELive Jazz Happening 2021 erbjöd tre dagar av svängig jazzmusik på nätet och i staden Karleby. Huvudkonserterna direktsändes på www.elivestream.fi

Festivalen understöddes av Konstsamfundet.

ELive Jazz Happening 2021 program 21.-24.10:

21.10. Live konsert :
Tomi Nikku 5tet
Tomi Nikku – trumpet
Max Zenger – saksofon
Ilkka Uksila – vibrafon,
Vesa Ojaniemi – kontrabas,
Jonatan Sarikoski – rummut

23.10. ELive Stream: SM4 with David Lyttle (IRL) & Siim Aimla (EST)
Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – kontrabas
David Lyttle (IRL) – trummor
Siim Aimla (EST) – saxofon

24.10. ELive Stream:
Pintaa Syvemmälle: Linda May han Oh (USA)
Linda May Han Oh – kontrabas

ELive Jazz Happening 2020 tackar publik och bidragsgivare!

Stort tack till artisterna, publik och bidragsgivare för ett lyckat ELive Jazz  Happening 2020! Jazzevenemanget ELive Jazz Happening erbjöd tre dagar av svängig jazzmusik i staden Karleby och på nätet, via ELive Stream hemsidan. Säkerhet var ett nyckelord för årets evenemang och till konserterna var endast ett begränsat antal biljetter till salu och huvudkonserterna direktsändes på www.elivestream.fi

Artister år 2020:
Jukka Perko, Joonas Haavisto & KPKO
Tuomo Prättälä Trio
Joonatan Rautio Trio
Charlotta Curves & Söderbacka-Matikainen Duo

År 2021 följer jazzfestivalen samma koncept! Följ oss på some för senaste nytt:

Tack till bidragsgivare och sponsorer för ELive Jazz Happening 2020:

ELive Jazz Happening 2019

ELive Jazz Happening som ordnades för första gången år 2018 är en hemtrevligt musikevenemang med låg tröskel i staden Karleby. Artister år 2019 var Söderbacka-Matikainen Duo & saxofonist Joonatan Rautio, sångare/pianist Mikael Svarvar Band ja huvudartisten var multitalangen Osmo Ikonen tillsammans med kompgruppen Soul What?.

Följ oss på sociala medier:
#elivejazzhappening
#elivejazzhappening2019
#elivejazzhappening2018

ELive Jazz Happening 2018

ELive Jazz Happening – ett tvåspråkigt musikevenemang som ordnades för första gången sommaren 2018. Evenemanget tog plats i den idylliska miljön vid innergården vid Vohvelikahvila som ligger intill Långbrogatan i Karleby centrum. ELive Jazz Happening var en del av Karleby sommarveckans program och evenemanget understöddes av Centret för Konstfrämjande, Svenska Kulturfonden, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden rs., Karleby Stad, Keski-Pohjanmaan Konttoripiste, Hotelli Kokkola och Seritec.

ELive Jazz Happening 2018 program bestod av Jesse Kaikuranta som framförde stämningsfulla och magiska tolkningar av jazzlåtar på svenska, finska och engelska, häpnadsväckande jazzgitarrism av en utav världens top 20 titulerade jazzgitarrister, Teemu Viinikainen, som gjorde en virtuosisk och känslorik solokonsert. Kvällen avslutades med soul och jazz av super-energiska, själfulla och medryckande Soul What? Feat. Joonatan Rautio och deras 10-års jubileumskonsert.

ELive Jazz Happening

ELive Jazz Happening

Dela