KOKKOLA SEA JAZZ 2023

Första veckan i augusti 2.8.-3.8. ljuder Kokkola Sea Jazz 2023 och bjuder in åhörare att tillsammans njuta av Karlebys utsökta havslandskap och den fängslande atmosfäriska jazzmusiken och caféets godbitar och drycker. I programmet ingår bl.a. en intressant duokonsert av gitarristerna Olli Soikkeli och Cesar Garabini, Aili Ikonens och Mikael Konttinens svängiga och stämningsfulla konsert och jazzmusikern Manuel Dunkels charmiga saxofonspel. Nu anordnas för tredje gången, huvudplatsen för festivalen är, liksom tidigare år, den bohemiska omgivningen Kahvila Saha. Festivalen understöds av TAIKE, MES och Karleby stad.

KOKKOLA SEA JAZZ 2023

Evenemangsveckan som hålls den första veckan i augusti bjuder på ett intressant program i kuststaden onsdagen 2.8 och torsdagen 3.8. Huvudartist för året 2023 Kokkola Sea Jazz är Mikael Konttinen, Aili Ikonen och Manuel Dunkel tillsammans med lokala musiker från Karlebynejden. Andra artister inkluderar bl.a. Olli Soikkeli & Cesar Garabini gitarrduo och till annat program hör bl.a. jazzjam.

Kokkola Sea Jazz program
 • Ons 2.8 kl. 18 | Olli Soikkeli & Cesar Garabini
  Kahvila Saha, Sydvesti utetältet
 • Ons 2.8 kl. 20-22 | Jazzjam
  Kahvila Saha, inne i caféet
 • To 3.8 kl. 19 | HUVUDKONSERT med solister: Mikael Konttinen, Aili Ikonen och Manuel Dunkel
  Kahvila Saha, Sydvesti utetältet

Onsdag 2.8.2023 kl.18: Olli Soikkeli & Cesar Garabini – ”Gypsy meets Choro” gitarrkonsert

Olli Soikkeli – gitarr
Cesar Garabini – 7-strängad gitarr

Tid: 2.8. kl.18-19:30

Plats: Kahvila Saha, Sydvesti-tältet, Sahakatu 3, Karleby

Biljetter:

Förhandsköp 18€
Vid porten 20€, försäljning och biljettkontroll börjar 1h före konserten.

Förhandsförsäljning: NetTicket.fi och dess försäljningspunkter bl.a. Luckan Karleby.

 

Onsdagen 2.8. får man höra den internationella gitarrduon OLLI SOIKKELI & CESAR GARABINI på scenen vid Kokkola Sea Jazz. Musiken de skapar tillsammans pulserar mellan gypsy jazz och choro musik och skapar ett unikt och intressant musikalisk vävnad som håller lyssnarna i sitt grepp. År 2018 bildade den internationellt kända Finländska gypsyjazz gitarristen Olli Soikkeli en duett med den Italiensk-Brasilianske ackordmästaren Cesar Garabini, och sedan dess har de turnerat i runt USA och Europa med deras unika ”gypsy meets choro” -koncept till entusiastisk publik och fått strålande recensioner.

”When they fire up their twin approaches, the groove is immediately and thoroughly captivating. Cesar’s pulsating choro bass lines blur the distinction between melody and rhythm instrument. Olli’s fearless arpeggio roll patterns float over the top like ragtime piano reimagined for guitar.” -Cracking the Code

Innan det fanns Samba, innan det fanns Bossa Nova, fanns det Choro. Med sitt ursprung i Rio de Janeiro i slutet av 1800-talet, kombinerade den europeiska populära genrer med afrikanska rytmer för att skapa en distinkt stil som kompositören Heitor Villa-Lobos kallade ”den sanna inkarnationen av den brasilianska själen.” Choro njöt av mainstreamframgångar i Brasilien på 30- och 40-talen och återupplivades i slutet av 70-talet av en yngre generation musiker, inklusive Mike Marshall.

Född i Nurmes och numera bosatt i New York City, gitarristen Olli Soikkeli hör till en av Gypsy Jazzens toppnamn. Som ung bekantade sig Soikkeli med Django Reinhardts musik och sedan dess har Gypsy Jazz legat honom nära hjärtat. Olli har spelat på legendariska jazzklubbar och festivaler runt om i världen och har turnerat i Europa, bl.a. med Paulus Schäfer. Han har spelat med världsklassens artister som Bucky Pizzarelli, Stochelo Rosenberg, Tommy Emmanuel, Andreas Öberg, Cyrille Aimee, Frank Vignola, Jimmy Bruno och Marian Petrescu.

Cesar Garabini föddes 1987 i Minas Gerais, Cesar Garabini är en italiensk-brasiliansk 7-strängad gitarrist som specialiserat sig på Choro, föregångaren till de välkända brasilianska musikstilarna Samba och Bossa Nova. Under de senaste 7 åren har Garabini uppträtt på Jazz at Lincoln Center, Jazz Standard, Birdland, Columbia University, Museum of Modern Art och på Barbes. Cesar har bl.a. arbetat med Anat Cohen, Olli Soikkeli och Tim Connell. Garabini har också medverkat på sändningar av NPR, NBC och Global.

Onsdag 2.8. kl.20: Jazz Jamsession

På onsdagskvällen bjuds alla jazzmusikintresserade till en gemensam jamsession. Du är välkommen att delta i musiken på scenen eller att lyssna. Kvällen börjar med husbandet. Det finns några förstärkare på plats. Ta med eget instrument.

Tidpunkt: 2.8. kl. 20-22

Plats: Kahvila Saha, Sahakatu 8, Karleby.

Biljetter: Fritt inträde från kl.19:30 framåt.

Torsdag 3.8.2023 kl.19: Aili Ikonen, Mikael Konttinen & Manuel Dunkel with ELive Jazz Quartet

Tidpunkt: Torsdag 3.8. kl.19-21:30

Plats: Kahvila Saha, Sydvesti-tältet, Sahakatu 3, Karleby

Biljetter:

Förhandsköp 27€
Barn 10-15år 22 €
Under 10-år gamla fritt inträde tillsammans med vårdnadshavare.

Förhandsförsäljning: NetTicket.fi och dess försäljningspunkter bl.a. Luckan Karleby.

Vid porten 30€, försäljning börjar 1 timme före konserten.
Barn 10-15år 25 €, under 10-år gamla fritt inträde tillsammans med vårdnadshavare.

 

De underbara sångsolisterna MIKAEL KONTTINEN och AILI IKONEN tar lyssnarna in i jazzens atmosfär tillsammans med saxofonisten MANUEL DUNKEL och professionella musiker från Karlebynejden.

Mikael Konttinen – sång
Aili Ikonen – sång
Manuel Dunkel – saxofon
Mikael Svarvar – piano
Martin Söderbacka – gitarr
Eevalotta Matikainen – kontrabas
Toni Porthén – slagverk

Kokkola Sea Jazz år 2022

Kokkola Sea Jazz för med sig live jazzmusik intill havet! Festivalen fick sitt början år 2021 och kommer att fortsätta år 2022.
Den första Kokkola Sea Jazz tog plats i augusti 2021 vid Kahvila Saha.i Karleby. På programmet fanns 
banden Soul What? feat. Joonatan Rautio, Mika Mylläri & Söderbacka-Matikainen Duo samt effekter för live -föreläsning.

Evenemangsveckan som hålls sista veckan i juli erbjuder ett intressant program i kuststaden från tisdagen den 26.7. till lördag 30.7. Huvudartist för 2022 Kokkola Sea Jazz är Sami Saari tillsammans med lokala musiker. Andra artister är Olli Soikkeli, Bianca Morales och Ostrobothnia Jazz Sextett. Kokkola Sea Jazz program är uppbyggt för att vara mångsidigt och där också barnen får njuta av Caribiancas Jazz for Kids -konsert. Programmets exakta schema och platser kommer att uppdateras inom kort.

Kokkola Sea Jazz 2022 PROGRAM:
 • Ti. 26.7. kl. 20 | Kahvila Saha
  Ostrobothnia Jazz Sextet
 • Ons. 27.7. kl. 18 | Kronofogdegården
  Olli Soikkeli & Söderbacka-Matikainen Duo
 • Ons. 27.7. kl. 20-22 | Kahvila Saha
  Big Bad Trio + jazz jamsession
 • To. 28.7. kl. 20 | Kahvila Saha
  Sami Saari
 • Fre. 29.7. kl. 16 | Wanha Elba
  Bianca Morales & Söderbacka-Matikainen Duo
 • Lö. 30.7. kl.13 | Kahvila Saha
  CariBianca – Jazz for kids

Bilder från Kokkola Sea Jazz 2022

konsertti Kokkolassa Kruununvoudintalon puutarhassa.

Kokkola Sea Jazz photo gallery

Kokkola Sea Jazz

Kokkola Sea Jazz

Dela