Kokkola Sea Jazz tuo livejazzia meren äärelle! Vuonna 2021 alkunsa saanut festivaali jatkuu vuonna 2022!
Elokuussa 2021 kuultiin ihka ensimmäisen Kokkola Sea Jazzin Kahvila Sahan boheemissa ympäristössä. Kaksi päiväisessä tapahtumassa kuultiin huippuyhtyeitä sekä seurattiin kaikille avointa ”Efektiä Liveen” – työpajaa. 

Kokkola Sea Jazz 2022

Heinäkuun viimeisellä viikolla vietettävä tapahtumaviikko tuo merikaupunkiin mielenkiintoista ohjelmaa aina tiistaista 26.7. lauantaihin 30.7. saakka. Vuoden 2022 Kokkola Sea Jazzien pääesiintyjänä kuullaan Sami Saarta yhdessä paikallisten muusikoiden kanssa. Muita esiintyjiä ovat mm. Olli Soikkeli, Bianca Morales ja Ostrobothnia Jazz Sextet. Kokkola Sea Jazzin ohjelma on rakennettu monipuoliseksi ja sieltä löytyy myös mm. Bianca Moraleksen Jazzia Lapsille – konsertti. Ohjelman tarkka aikataulu ja paikat päivitetääm keikat sivulle pian.

Kokkola Sea Jazz ohjelma (ohjelma täydentyy pian)
 • Ti. 26.7. klo 20 | Kahvila Saha
  Ostrobothnia Jazz Sextet
 • Ke. 27.7. klo 18 | Kruununvoudintalo
  Olli Soikkeli & Söderbacka-Matikainen Duo
 • To. 28.7. klo 20 | Kahvila Saha
  Sami Saari
 • Pe. 29.7. TBA
  Bianca Morales & Söderbacka-Matikainen Duo
 • La. 30.7. TBA | Kahvila Saha
  Bianca Morales – Jazzia Lapsille
Ostrobothnia Jazz Sextet

Ti. 26.7. klo20 | Kahvila Saha
Ostrobothnia Jazz Sextet

Ostrobothnia Jazz Sextet esittää Jatsia ja kansanmusiikkia Suomen ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta. Sekstetin ohjelmisto liittyy rannikkoseutuun, mereen ja saaristoon ja sen jäsenillä on kaikilla läheinen suhde saaristoon ja mereen koska he joko ovat kotoisin tai toimivat Pohjanmaan rannikkoalueilla.

Peter Nordwall – saksofonit ja huilut
Rickard Slotte – trumpetti
Mikael Långbacka – pasuuna
Ralf Nyqvist – piano
Marcus Söderström – kontrabasso
Stefan Brokvist – rummut

Ke. 27.7. klo18 | Kruununvoudintalo
Kokkola Sea Jazz 🧡 Kruununvoudin Puutarhajazz
Olli Soikkeli & Söderbacka-Matikainen Duo

Nurmeksessa syntynyt ja New York Cityssä nykyään asuva kitaristi Olli Soikkeli kuuluu Gypsy Jazzin huippunimiin. Nuorena Soikkeli tutustui suuren Django Reinhardtin musiikkiin ja siitä lähtien Gypsy Jazz on ollut hänelle lähellä sydäntä. Olli on soittanut legendaarisilla jazzklubeilla ja festivaaleilla eri puolilla maailmaa ja on kiertänyt Eurooppaa mm. Paulus Schäferin kanssa. Hän on soittanut lukuisten maailman huippu artistien kanssa, kuten Bucky Pizzarelli, Stochelo Rosenberg, Tommy Emmanuel, Andreas Öberg, Cyrille Aimee, Frank Vignola, Jimmy Bruno ja Marian Petrescu. Kokkolassa kuultavassa konsertissa Soikkeli esittää mm. jazzstandardeja yhdessä kitaristi Martin Söderbackan ja basisti Eevalotta Matikaisen kanssa.

Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta ja svengaavasta musiikista! Puutarhajazzit tuovat kesän ajan Kruununvoudin historiallisen miljöön suureen puutarhaan, isojen puiden katveeseen, jazzkonsertteja joka toinen keskiviikko iltakuudelta. Konserttien housebändinä toimii Söderbacka-Matikainen Duo. Konsertit ovat maksuttomia Kruununvoudintalon pop-up Kestikievarin asiakkaille!

Olli Soikkeli – kitara
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – kontrabasso

Järjestäjä: Gastro Kettu Oy & Söderbacka-Matikainen Duo yhteistyössä ELive Jazz ryn kanssa.
Konserttisarjaa tukevat Svenska Kulturfonden, MES, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden rs ja Kokkolan kaupunki.

Olli-Soikkeli
Sami Saari Kokkola Sea Jazz

To. 28.7. klo20 | Kahvila Saha
Sami Saari

Karismaattisena solistina ja suomisoulin kruunaamattomans kuninkaana tunnettu Sami Saari on aina ollut sielultaan jazzmies.
Luvassa on hyväntuulista ja rentoa meininkiä, kun settilistalla on svengaavaa jazzia ja soulia niin lainattujen kuin omienkin kappaleiden muodossa. Kokkola sea Jazzeilla Sami Saaren kanssa lavalla kuullaan Kokkolan alueen muusikoita.

Sami Saari – laulu, kitara
Jonas Rintala – saksofoni
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – basso
Toni Porthén – rummut

Pe. 29.7. TBA
Bianca Morales & Söderbacka-Matikainen Duo

Bianca Morales on suomalaisille tuttu jo lähes 40 vuoden ajalta siitä asti, kun hän v. 1984 voitti MTV3:n ensimmäisen Kevään Sävel-kilpailun reggae-henkisellä kappaleella Our Party.
Biancan ura jazzlaulajana oli toki alkanut jo v. 1980 Grani Big Bandin laulusolistina hänen ollessaan vasta 14-vuotias. Nykyään Bianca Morales esiintyy vierailevana solistina eri puolilla Suomea ja ulkomailla paikallisten jazzyhtyeiden ja big bandien solistina ja hän on arvostettu jazzlaulajatar, jonka levyt soivat ja myyvät ympäri maailmaa Yhdysvalloista Euroopan kautta Aasiaan. Hänen repertuaarinsa on laaja perinteisestä ja uudemmasta aikuiseen makuun sopivasta jazz- ja muusta rytmimusiikista vauhdikkaaseen lastenmusiikkiin. Jazzin ilosanoman lähettiläänä Bianca toimi mm. Pori Jazz Kids Festivalin tuottajana ja esiintyjänä peräti 11 kesää (v 2005-2015). Useilla
Teatterilavoilla ja musikaaleissa saatu näyttämökokemus on antanut tilaisuuden esiintyä suomalaisena äänenä mm. suositussa musiikkipitoisessa animaatioelokuvassa Vivo, missä Bianca esittää suomeksi laulajatar Marta Sandovalia, jonka alkuperäinen ääninäyttelijä oli Gloria Estefan.

Nyt luvassa on iloa ja musiikillisia yllätyksiä sekä tuttujen että uusien jazz-laulujen parissa yhteistyössä Söderbacka-Matikainen Duon kanssa, jossa bassoa soittaa Eevalotta Matikainen ja kitaraa Martin Söderbacka. Tämä kokoonpano antaa suomenruotsalaiselle jazz-laulajalle mahdollisuuksia laulattaa yleisöä useammalla kielellä, viheltää, scattailla ja tarttua vaikkapa Kazoo-soittimeen.

Lisää tietoa Biancasta:
www.biancamorales.com
Spotify

Bianca Morales – laulu
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – kontrabasso

bianca-morale

Kokkola Sea Jazz

Jaa