Kansainvälisen Naistenpäivän konsertissa muistellaan naislaulajien voimakasta vaikutusta ja tärkeää perintöä jazzmusiikin saralla. Illan aikana kuullaan mm. Ella Fitzgeraldin, Billie Holidayn, Sarah Vaughanin, Astrud Gilberton, Monica Zetterlundin ja Joni Mitchellin tunnetuksi tekemiä kappaleita. Heidän työllään ja perinnöllään on ollut, ja on yhä edelleen, merkittävä vaikutus.

Konsertin voimakkaista laulutulkinnoista vastaavat paikalliset upeat solistit, Sonja Biskop ja Charlotta Kerbs. Mukana lavalla ovat kontrabasisti Eevalotta Matikaisen ja kitaristi Martin Söderbackan muodostama Söderbacka-Matikainen Duo, sekä muutaman kappaleen verran vierailijana Sanjay Khan, joka soittaa mm. Intialaista lyömäsoitinta, tablaa.

Laulajat, Sonja Biskop ja Charlotta Kerbs, tulkitsevat rakkaita lauluja tuoden omaa persoonallisuuttaan ja naisenergiaansa lavalle. Molemmilla naisilla on paljon kokemusta erilaisista kokoonpanoista ja tässä konsertissa he saavat loistaa käsinkosketeltavan tunnelman keskellä Söderbacka-Matikainen Duon luodessa laulumelodioiden väleihin vapaasti virtaavia sooloja ja tunnelmallisia johdantoja kitaran ja kontrabasson monivivahteisilla sävyillä maalattuina.

Sonja Biskop on pienestä pitäen laulanut kirkossa gospelmusiikkia ja sittemmin alkanut säveltää omaa musiikkiaan sekä julkaissut useita levyjä. Sonja teki nuorena jo uraa countrymusiikin saralla mm. Yhdysvalloissa 2000-luvun alkupuolella ja hän on Euroviisu-kisoissakin edustanut Suomea vuonna 1999.
Laulaja Charlotta Kerbs on monipuolinen, vahva ja sielukas laulaja, joka työskentelee aktiivisesti useissa eri bändeissä toimien yli genre rajojen. Keväällä 2020 hän julkaisi debyytti-EP:n ”Stardust” omalla materiaalillaan ja vuonna 2023 hän julkaisee legendaarisilla FAME -studioilla Alabaman Muscle Shoalsissa äänittämänsä albumin.

Konsertin väliajalla Jungsborgilla toimiva nuorisoseura, KUF, vastaa maukkaista tarjoiluista. Keittiöhenkilökunta on luvannut herkullista tuoksua ja maukkaita makuja.
Lämpimästi tervetuloa viettämään Naistenpäivää musiikin äärelle!

Sonja Biskop – laulu

Charlotta Kerbs – laulu

Eevalotta Matikainen – kontrabasso

Martin Söderbacka – kitara

Special guest: Sanjay Khan – Indian percussions

AIKA: ke.8.3. klo 19
Konsertissa on väliaika. Väliakatarjoilut á la Karleby Ungdomsförening.

PAIKKA:
Jungsborg, Poikkikatu 8, KOKKOLA

LIPUT:
 
Ennakkoliput: 15,50€ (Luckan Karleby, Kokkolan Kaupunginkirjasto)

Ovelta: 20€

Jaa