Sommaren 2023 får vi höra många live-jazzkonserter i Karleby! Från den sista veckan i juni till slutet av augusti kommer det att vara livliga jazzkonserter nästan varje vecka! Olika serier och evenemang erbjuder en mängd olika upplevelser för jazzsugna människor: populära ”Trädgårdsjazz” konserterna fortsätter, vid Våffelcaféet ljuder Musik mitt i vardagen konserter och i början av augusti återkommer Kokkola Sea Jazz festivalen med unika upplevelser!

Trädgårdsjazzen som anordnas varannan vecka startar ELive Jazzs sommarjazzkonserter! Trädgårdsjazz startar sista veckan i juni och pågår till slutet av augusti. Husbandet gitarrist Martin Söderbacka och kontrabasist Eevalotta Matikainen står tillsammans med gästmusiker för svängig musik och en glad, fängslande atmosfär. Trädgårdsjazz som nu arrangeras för tredje året i rad tar detta år plats vid Nera Garden, beläget i charmiga neristan. Eftersom Kronofogdegårdens verksamhet har upphört flyttar Trädgårdsjazzen till trästadens idylliska hjärta. Varmt välkomna till Trädgårdsjazz vid Nera Garden för att njuta av unika konserter och matservering i världsklass.

I juli kommer konsertserien Musik mitt i vardagen att besöka Våffelcaféet i Karleby, som ligger i museikvarteret längs långbrogatan i Karleby centrum. Här kan du njuta av en unik atmosfär, läckra godsaker och lättsam musik! Exakta datum och program meddelas inom kort.

Kokkola Sea Jazz hålls den första veckan i augusti och bjuder in jazzdiggare att tillsammans njuta av Karlebys utsökta havslandskap och den fängslande atmosfären med jazzmusik. I programmet ingår bl.a. en intressant duokonsert med gitarristerna Olli Soikkeli (FIN/USA) och Cesar Garabini (ITA/BRA), Mikael Konttinens tolkningar av Frank Sinatras musik och Finlands saxofongigant, Manuel Dunkels, charmiga saxofonspel. Detta är tredje året som Kokkola Sea Jazz anordnas och huvudplatsen för festivalen är, liksom tidigare år, Kahvila Saha och dess bohemiska omgivning. Hela programmet för festivalen publiceras snart.

Dela